Mikael Persbrandt, 54, har varit nykter i tre år, och i sin självbiografi ”Så som jag minns det” berättar han om sina tunga år som missbrukare, och om sin tumulta vardag fylld med konflikter. Men också om sin vändning till ett nyktert liv, skriver Expresssen.

Läs även My Skarsgård: ”Jag drack en flaska vodka om dagen”

Hans flickvän och numera sambo Sanna Lundell, 39, har varit en viktig del av hans resa mot ett nyktert liv. Hon har tidigare varit öppen med om hur det är att leva tillsammans med en missbrukare. I boken beskriver Mikael att Sanna blev som en kriminalpolis, och Sanna i sin tur beskriver situationen som att Mikael levde ett dubbelliv – med två olika mobiltelefoner. Vilket även han nu håller med om.

”Sanna beskrev det senare som att jag existerade i två versioner, var och en i sitt universum. Det sista året innan kraschen levde jag bokstavligen ett dubbelliv”, skriver han i självbiografin enligt Expressen.

Läs även 10 saker du aldrig ska acceptera i en kärleksrelation

Sanna har i flera års tid kämpat med att få sin kärlek fri från missbruk. Vid ett tillfälle tvingade hon honom till att åka till Kanarieöarna för behandling. Men det blev inte alls som hon varken tänkt sig eller hoppats på.

”Det första jag gjorde var att sätta mig på hotellrumsbalkongen med en flaska konjak. Drack och glodde på havet tills jag tröttnade, och därefter gick jag raka vägen ut på krogen och raggade upp kokain. Det gick på tio minuter”, skriver Persbrandt.

Läs även Tinas son var missbrukare och tog sitt liv: ”Kan jag rädda ett enda barn så är jag nöjd”

Men Sanna slutade inte kämpa – trots att missbruket bara fortsatte. Det gick så långt att hon såg ett fängelsestraff som en utväg. För att få ett slut försökte hon få honom att erkänna sig skyldig i den kokainhärva som han var inblandad i 2014. Men det slutade med att han dömdes till samhällstjänst.

Foto: IBL

Artikeln publicerades först på Hänt.se.

 

Mest läst