Trendar: InredningMat och dryckResor

Se Obamas tårfyllda hyllning till Michelle

11 jan, 2017 
AvMalin Karlberg
President Obama kunde inte hålla tårarna borta när han hyllade sin hustru Michelle under sitt avskedstal som USA:s president.
Annons

I natt höll President Obama sitt avskedstal till nationen, 10 dagar innan han lämnar posten som USA:s statsöverhuvud. En av de mest känslosamma delarna av det hyllade talet kom när Obama tackade sin hustru, USA:s första dam Michelle Obama, till stående ovationer.

– Michelle, de senaste 25 åren har du inte bara varit min fru och mor till mina barn, utan också min bästa vän. Du tog på dig en roll du inte hade bett om och gjorde den till din egen – med klass och mod och stil och gott humör, sa President Obama, och tog en paus för att torka sina tårar medan åhörarna jublade.

– Du gjorde Vita huset till en plats som tillhör alla, fortsatte han när han hade hämtat sig. Och en ny generation siktar högre för att de har haft dig som förebild. Du har gjort mig stolt. Du har gjort landet stolt.

Obama passade också på att ge en känga till den tillträdande President Trump, som tidigare avfärdat klimathotet som en bluff.

– Våra barn kommer inte ha tid att debattera klimatförändringarnas existens. De kommer att ha fullt upp med att hantera dess effekter: miljökatastrofer, ekonomiskt sönderfall och vågor av klimatflyktingar som söker skydd, sa han.

Se hela det hyllade talet i videon nedan. Spola fram till 04:30 för att komma till talets början eller hoppa till 48:35 för att se hyllningen till Michelle Obama.

 

Annons