Ett lågtryck från Atlanten drog under början av veckan in över Skandinavien, med ett rejält snöoväder över stora delar av Sverige som följd. Under gårdagen blev flyg inställda, tåg stoppade och vägar avstängda på grund av snöfall och kraftiga vindar.

Men innan du beklagar dig över snöovädret – var tacksam att du inte bor i de nordligaste delarna av Ryssland. I regionen Yakutia tvingas invånarna, som uppgår till en miljon, hålla sig inomhus på grund av nära-rekordlåga temperaturer på -67 grader celsius.

Skolorna är stängda och under helgen frös två män ihjäl när deras bil la av i kylan och de försökte promenera till närmaste bondgård.

Lokalbon Anastasia Gruzdeva har postat en bild som snabbt blivit viral på hur hennes ögonfransar frusit till is efter 15 minuter utomhus (dock i ”bara” 47 minusgrader) och hur hon tvingats linda en halsduk runt munnen och näsan för att överhuvudtaget kunna andas. Hon konstaterar dock nöjt att hennes mascara är så bra att den inte kladdat eller runnit, trots de istäckta ögonfransarna.

Ni undrar vi bara vad det är för supermascara hon använder – vi är rentav beredda att resa till Ryssland för att köpa den.

Läs även:

Så undviker du att din telefon lägger av i kylan

Källa: Time.com
Foto: Instagram