Trendar: InredningMat och dryckResor

Smarta knepet gör ditt rum tio gånger svalare – på sekunder

15 aug, 2022 
AvJohanna Lejon
Fotograftt, TIKTOK
kvinna fläkt
Har du det varmt i din bostad? Då ska du genast se hit. Här är smarta knepet som gör rummet tio gånger svalare – på nolltid.
Annons
Det här ska du äta om du har Covid-19Brand logo
Det här ska du äta om du har Covid-19

Just nu är det värmebölja på många håll i Sverige (och i Europa för den delen). Temperaturen har nått över 30-gradersstrecket och även nätterna är rejält varma och kvava. Under sådana här omständigheter är det förstås ganska svårt att sova.

Många har, genom åren, testat på metoder för att kyla ner sina sovrum – och sig själva. Det kan handla om att kyla sängen med frysklampar, eller att sova med en iskall petflaska med vatten. Men, det finns faktiskt ett smartare knep. Ett knep som kyler ner rummet på sekunder – och som håller det svalt länge. Låt oss berätta mer...

Luftkonditionering är ju i regel rejält dyrt. Och i Sverige behövs den bara under sommarhalvåret. Kort sagt: inte så ekonomiskt. Men det här tipset är nästan lika bra som air condition – bara betydligt billigare. Nästan gratis faktiskt! Allt du behöver är en vanlig bordsfläkt, och en påse med iskuber. Du fryser vattnet i påsen till is, fäster den på fläkten och voila: kyld luft strömmar mot dig.

Annons

Så gör du din bostad sval i värmen

Knepet är hämtat från videoplattsformen TikTok. TikTok-användaren Emily Jane, som gör inlägg under användarnamnen @emilymagowan, visade nyligen, via video, hur du gör för att kyla ner ditt hem – på nolltid.

Hon förklarade

– Jag har ett hack som kommer att göra dig så mycket svalare. Det kommer att göra ditt rum, din lägenhet, tio gånger svalare än vad det är nu och tro mig, varje liten isbit hjälper. Du behöver köpa en flexibel isfilt, de kallas också inlandsisar, de ser ut så här.

Därefter visade Emily allt du behöver för att lyckas. Här kan du se hela det hyllade klippet, ett klipp som redan setts av tusentals människor.

Källa: The Sun

Annons