Därför är det viktigt att tvätta dina lakan ofta
1:24

Efter reklamen: Därför är det viktigt att tvätta dina lakan ofta

(1:24)

Slå på ljud

Laura de Barra är en irländsk författare som har skrivit boken "Gaff Goddess: Simple Tips and Tricks to Help You Run Your Home" där hon lär ut sina egna knep och tips för att vardagssysslorna ska bli enklare.

Nu har hon delat med sig av ett av sina hemliga tips på Tik Tok och det är just handdukar tipset handlar om. Ett fan till Laura hade hört av sig och undrat varför hennes handdukar alltid blev så sträva och nästan krispiga efter ett par tvättar och Laura berättar i videon att det beror på att fibrerna i handdukarna har ökat.

Tvätta handdukarna med ättika istället för tvättmedel

"Handdukarnas naturliga superkraft är ju att absorbera vatten. Så ifall de är i tvättmaskinen och sköljningen inte har fungerat som det ska, beror det oftast på att trumman antingen är full eller att du har använt för mycket tvättmedel", säger Laura i videon och fortsätter:

"Det kommer byggas på inuti fibrerna i handduken, vilket innebär att handduken inte kommer absorbera saker lika bra tillräckligt och kommer kännas strävare".

Detta betyder dock inte att handdukarna inte går att rädda menar Laura och avslöjar knepet för att få tillbaka den mjuka textur de en gång hade.

Frun tvättar sin mans kuddar för första gången på fem år – chockas

"För att få dem mjuka igen så ska du lägga in handdukarna i tvättmaskinen utan något tvättmedel alls. Istället ska du hälla i 5 deciliter ättika i tvättmedelsfacket. Ättika är ett fantastiskt giftfritt rengöringsmedel som rengör fibrer och samlar upp uppbyggnaden av tvättmedel i handdukarna. Ättika tar dessutom bort dålig lukt!"

Så, vill du få tillbaka de där mjuka handdukarna som du en gång köpte ska du helt enkelt tvätta dem med 5 deciliter 12 procentig ättika i 60 grader, utan något tvättmedel alls. Laura rekommenderar också att man alltid ska skaka handdukarna kraftigt när du lufttorkar dem, vilket hjälper till att "öppna fibrerna" och därmed torkar dig bättre och känns mjukare längre.

Många har kommenterat under videon att har testat hennes tips och är väldigt nöjda med tipset, som faktiskt fungerar utmärkt!

Mest läst