Trendar: InredningMat och dryckResor

Smarta knepet – så håller du handdukarna mjuka längre

27 aug, 2021 
mjuka handdukar
På topplistan över de bästa känslorna i världen måste ju vara när man kliver ur duschen nyduschad och sveper sin gosiga varma handduk kring sig...
Eller känns handduken sträv istället för fluffig?
Då kan det vara så att du, precis som många andra, har råkat tvätta dina handdukar på fel sätt.
Annons
Därför är det viktigt att tvätta dina lakan oftaBrand logo
Därför är det viktigt att tvätta dina lakan ofta

Laura de Barra är en irländsk författare som har skrivit boken "Gaff Goddess: Simple Tips and Tricks to Help You Run Your Home" där hon lär ut sina egna knep och tips för att vardagssysslorna ska bli enklare.

Nu har hon delat med sig av ett av sina hemliga tips på Tik Tok och det är just handdukar tipset handlar om. Ett fan till Laura hade hört av sig och undrat varför hennes handdukar alltid blev så sträva och nästan krispiga efter ett par tvättar och Laura berättar i videon att det beror på att fibrerna i handdukarna har ökat.

Tvätta handdukarna med ättika istället för tvättmedel

"Handdukarnas naturliga superkraft är ju att absorbera vatten. Så ifall de är i tvättmaskinen och sköljningen inte har fungerat som det ska, beror det oftast på att trumman antingen är full eller att du har använt för mycket tvättmedel", säger Laura i videon och fortsätter:

"Det kommer byggas på inuti fibrerna i handduken, vilket innebär att handduken inte kommer absorbera saker lika bra tillräckligt och kommer kännas strävare".

Annons

Detta betyder dock inte att handdukarna inte går att rädda menar Laura och avslöjar knepet för att få tillbaka den mjuka textur de en gång hade.

"För att få dem mjuka igen så ska du lägga in handdukarna i tvättmaskinen utan något tvättmedel alls. Istället ska du hälla i 5 deciliter ättika i tvättmedelsfacket. Ättika är ett fantastiskt giftfritt rengöringsmedel som rengör fibrer och samlar upp uppbyggnaden av tvättmedel i handdukarna. Ättika tar dessutom bort dålig lukt!"

Så, vill du få tillbaka de där mjuka handdukarna som du en gång köpte ska du helt enkelt tvätta dem med 5 deciliter 12 procentig ättika i 60 grader, utan något tvättmedel alls. Laura rekommenderar också att man alltid ska skaka handdukarna kraftigt när du lufttorkar dem, vilket hjälper till att "öppna fibrerna" och därmed torkar dig bättre och känns mjukare längre.

Många har kommenterat under videon att har testat hennes tips och är väldigt nöjda med tipset, som faktiskt fungerar utmärkt!

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons