malin karlberg tips

Julen är min favorithögtid och jag längtar efter ett maxa myset i år. Klapparna är långt ifrån det viktigaste, det bästa med julhelgerna är snarare jullovslediga barn, tid med hela släkten, julbordets läckerheter (julvört med russin, seg knäck, risgrynsgröt toppad med kanel och riktigt kall julmust ligger mig extra varmt om hjärtat!), den förväntansfulla stämningen och dofterna av julgran, pepparkakshus och glögg. Får man dessutom ett pudrigt lager snö på marken är lyckan total.

Så här under den mörkaste tiden på året kan man behöva pigga upp sig lite extra – unna sig det där som får tillvaron att glittra en aning mer. Och även jag allra helst lägger pengar på njutbara upplevelser som kan omvandlas till härliga minnen finns det absolut en och annan såväl mjuk som hård klapp jag inte tackar nej till i jul.

Här är min önskelista:

örhängen fjärilar efva attling

Dessa fjärilsformade örhängen i 18k guld från Efva Attling får gärna fladdra ner i jultomtens säck – för att sedan landa på mina örsnibbar. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)

steamery steamer kläder

För mig som tycker att strykning är något av det tråkigaste som finns vore det perfekt med en steamer som slätar ut skrynkliga plagg på ett kick. Denna från Steamery hittar jag gärna under julgranen.
Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)

djurönäset

Att gå på spa är något av det absolut bästa jag vet – ett perfekt sätt att slappna av och värma sig i vinterkylan. Högt upp på önskelistan står därför en spadag på Djurönäset på Värmdö, där man kan njuta av en ångande infinitypool med skärgårdsutsikt. Och ja, jag kan tänka mig en övernattning också. Läs mer och boka här. (reklamlänk från Awin.com)

sofia wood bok

Vegetarisk vardagsmat är inte svårt att fixa fram, men när det gäller festligare tillfällen – som födelsedagar, eller nyårsafton! – känns det ofta krångligare att få till gourmetkänslan i växtbaserade rätter. Enter: Sofia Wood! Vår systersajt ELLE:s bloggare och poddare släpper nu den vegetariska kokboken Chez Wood, som jag ser fram emot lägga vantarna på. Förutom lyxigt läckra middagar delar hon med sig av dukningstips och tricks. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)

seaquelle

I januari går färden till varmare breddgrader och där sträcker jag gärna ut mig i solstolen iklädd denna snygga och klimatsmarta baddräkt från Seaquelle, gjord av återvunnen plast insamlad från havet. En annan bonus: drar man en kjol över baddräkten passar den lika bra i beachbaren!

Julstrumpan är som gjord för en flaska champagne i presentförpackning! Denna friska och fruktiga vintage-blanc de blancs från Nicolas Feuillatte är ett prisvärt alternativ som ger mycket bubbel för pengarna! Nr 7592 på Systembolaget.

mio taklampa

Den här rökfärgade taklampan från Mio skulle passa perfekt över köksbordet i vårt gråa kök. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

stories halvpolo

Jag värmer mig gärna med den här stilrena, ljusbeiga halvpolon från & Other Stories i vinter! Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

 

Läs även några av mina kollegors julklappstips:

Ida Gustafssons fina klappar som håller länge

Cecilia von Mentzers julklappstips med guldkant

Utvald läsning

Femina