Trendar: InredningMat och dryckResor

Sno stilen: Nu kan Silvias smarta dubbelklocka bli din!

27 feb, 2019 
AvFemina
Praktiskt och snyggt tycks vara drottning Silvias melodi – speciellt när det kommer till klockor. Vid flera tillfällen har vi sett Silvia i en tjusig klocka med dubbla urtavlor. Nu kan du fynda en liknande variant av Silvias dubbelklocka!
Annons
Drottning Silvia i mintgrön dräkt med klocka med dubbla urtavlor.
Drottning Silvias favoritsmycke dubbelklockan är elegant men, som hon själv säger, framför allt praktisk! Foto: BYRMO CAROLINA/Aftonbladet/IBL

Är det tid för en resa till soligare och varmare breddgrader eller har barnen flyttat utomlands för att studera? En modell som drottning Silvias dubbelklocka snygg, praktisk och supersmart oavsett varför du vill använda den. Du får direkt koll på den ständiga tidsskillnaden!

Smart klocka när man reser

Resor har alltid ingått i vår folkkära och välklädda drottnings arbete. Därför kom hon för länge sedan på det här med en klocka som visar två tidszoner. Sedan många år har hon också burit sin dubbelklocka för att hålla kontakt med sina tre bröder och föräldrar i olika delar av världen. Efter prinsessan Madeleines flytt till London och under de år som kronprinsessan Victoria studerade, först i ett år i Frankrike och sedan under två år vid universitetet Yale i pittoreska New Haven i USA, var den säkert också välanvänd.

Annons

Drottningens favoritsmycke

För tre år sedan, då en utställning om just klockor skulle invigas på Slottet, berättade drottningen om sin fäbless för armbandsur med dubbla tavlor.

– Den är väldigt praktisk när man reser och flyger. Man kan ställa in tiderna man behöver så slipper man räkna ut vad klockan är där man är eller där hemma, sa Silvia till Svensk Damtidning.

Drottningen berättade också att klockan var ett av hennes favoritsmycken och betonade att de praktiska egenskaperna alltid varit urets viktigaste. Silvias klocka har ett vackert svart skinnarmband med underbara detaljer i själva tavlan. Briljanterna som gnistrar istället för klockans siffror är en helt fantastisk komponent.

Under åren har drottning Silvia varit förtegen om vilken tidzon, förutom den svenska, som är inställd. Men om vi ska våga oss på en kvalificerad gissning: varför inte Florida-tid?

Drottning Silvia i rosa dräkt med klocka med dubbla urtavlor.
En klocka med dubbla urtavlor är lätt att matcha till dina andra smycken. Som här, där drottningen lagt till ett smalt guldarmband. Foto: Charles Hammarsten/IBL

Med inspiration från Silvia

Klockan med dubbla urtavlor som du kan köpa i vår shop har ett trendigt brunt skinnarmband som är extra långt för att kunna viras runt handleden så att det nästan känns som att det är ett läckert armband man bär. Urtavlorna är mjukt rosa för att passa vårens pastelltrend.

Annons
Klocka med dubbla urtavlor med brunt armband i skinn samt rosa urtavla.
Den trendiga dubbelklockan med svagt pastellrosa urtavla och extra långt, brunt armband i skinn hittar du i vår shop.
Drottning Silvia, klädd i högtidsdräkt, med klocka med dubbla urtavlor.
Drottningen använder sin dubbelklocka flitigt! Vare sig hon har dräkt, jeans eller som här folkdräkt syns den ofta på hennes armled. Foto: Charles Hammarsten/IBL

Passar både till fest och vardag

Stylar klockan gör du precis hur du vill, den passar vare sig du är på jobbet eller på finmiddagen.

Annons

Tjusig finklänning och höga klackar eller t-shirt, lite snyggt slitna blå jeans och boots, med denna klocka på armen blir det rätt till vilket som!

Klocka med dubbla urtavlor med brunt armband i skinn.
Det extralånga armbandet ger känsla av att det är mer ett snyggt armband du har på dig än en klocka.

Läs också:

Annons