Tv-profilen Sofia Wistam, senast aktuell i programmet ”Sofias änglar”, har via sitt företag BySofiaWistam designat ett par kollektioner med handgjorda smycken i silver och förgyllt silver. Nu lanserar hon ett handgjord kollektion med ett halsband och örhänge som fått namnet Mamma, med ringar som symboliserar föräldraskapet.

– Att få följa sitt barns resa genom livet med utmaningar och kärlek är en stor gåva. Varje ring i halsbandet symboliserar ett nytt mirakel. Så ett barn, en ring. Själv har jag fyra barn och fyra ringar i mitt halsband, säger Sofia Wistam i ett pressmeddelande.

Sofia Wistams mammahalsband i silver där varje ring symboliserar ett barn

Skänker intäkter till Läkarmissionen

Och halsbandet kommer även att göra gott för utsatta mammor världen över. I maj månad har Läkarmissionen ”Mammamånad” som innebär att man vill lyfta och uppmärksamma mammor världen över. Sofia Wistam som har följt Läkarmissionens arbete för utsatta mammor i Rumänien och Sydafrika kommer därför att under maj månad skänka en del av intäkterna från mammahalsbandet till just Läkarmissionen.

För varje sålt mammahalsband kommer 100 kronor gå till organisationen under maj månad.

Sofia Wistam ska tillsammans med Pernilla Wahlgren vara programledare för Mamma-galan som sänds i kanal 5 på Mors dag den 26 maj.

Läs även:

Vid den här åldern börjar du bli som din mamma

Cecilia Blankens: 10 år sedan jag blev mamma

Titiyo berättar om att bli mamma vid 50

Mest läst