Kungafamiljens privata liv på nätet – hemligare än så kan det inte bli. Men nu kan Svensk Damtidning ge en glimt från prinsessan Sofias privata Instagramkonton.

För hon har inte bara ett – hon har två.

Och en rolig – ja speciell – detalj är att hennes båda konton har så gott som snarlika namn. Båda är stängda förstås, och av respekt för prinsessan Sofia vill vi inte avslöja vad de heter.

Det som hon är mest aktiv på är också det som är allra mest privat. Ja, superprivat faktiskt.

Prinsessan Sofia blir fotograferad med sin gode vän makeupartisten William Värnild.

Med bästisen William Värnild. En bild till prinsessan Sofias privata Instagram?

Prinsessan Sofias privata liv på Instagram

Där har hon bara en handfull följare, som har kunnat få ta del av hennes runt 1 500 inlägg. Och hennes profilbild på det här kontot är mycket personligt valt.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Det andra kontot är en liten aning bredare, det har hela fem gånger så många följare och följs av flera av hennes kändisvänner. Här är profilbilden ett budskap som ligger Sofia varmt om hjärtat.

För egen del följer hon ett par hundra personer.

– Självklart har vi ett liv på nätet, det kan man inte undgå, sa prinsessan Sofia när hon och prins Carl Philip i veckan lanserade den rapport om näthat som deras stiftelse Prinsparet har tagit fram.

– Det är så vi söker information, det är så vi tar reda på vad som händer i världen, det är vår lättaste och närmsta tillgång till information.

Foto: TT, Erika Gerdemark/Kungl. hovstaterna.