Hur het är du på arbetsmarknaden? Rekryteringssajten Linkedin har nyligen släppt en färsk rapport som analyserat exakt vad som arbetsgivare söker efter främst när det kommer till erfarenhet och personliga egenskaper.

Läs även 4 tydliga tecken på att du ska byta karriär nu!

Det råder ingen tvekan om att allt inom IT är hett på arbetsmarknaden. Systemutveckling, webbutveckling och mjukvaruprogrammering är några av de kompentenser som hamnar i topp världen över i Linkedins rapport. Andra eftersökta kvalifikationer är UX-design, marknadsföring och sökordsoptimering – och är du en fena på siffror kan du skatta dig lycklig – affärsutvecklare och dataanalytiker hamnar på topp tio på Linkedins lista över mest efterfrågade kunskaper.

Läs även 5 tips som får dig att nå dina karriärmål under 2018

Men även om du inte har exakt de erfarenheter som hamnar i topp finns det anledning till förtröstan. Över 2000 arbetsgivare har också blivit intervjuade om vad de söker hos en kandidat, 57 procent svarade då att personliga egenskaper värderas högre än personens formella erfarenheter. De fyra egenskaper som rankades högst var ledaregenskaper, kommunikativ förmåga, samarbetsvilja och tidseffektivitet.

Att ha rätt personkemi kan alltså ge dig drömjobbet – trots några hål i cv:t.

Här kan du läsa hela rapporten

Läs även Har du din bästa vän på jobbet? Grattis, det kan boosta din karriär!

Mest läst