Robert Pettersson har haft stora framgångar med både Takida och Stiftelsen. Låten ”Vart jag än går” har till exempel legat 40 veckor på Svensktoppen. Sångaren var inbokad som sommarvärd i P1 på fredag 11 augusti. Nu har han dock fått ställa in sin medverkan, skriver SR.

Anledningen är att Robert Pettersson drabbats av depression. En sjukdom som han lidit av periodvis under flera år och som han bland annat berättat om i SVT:s Djävulsdansen.

– Vi är väldigt ledsna över att Robert Pettersson inte mår bra och att han inte kan fullfölja sitt Sommarvärdskap. Hans medverkan var efterlängtad av många. Vi önskar honom en snar bättring, säger Bibi Rödöö, programchef för Sommar i P1.

Läs även: Hon sjukanmälde sig för psykisk ohälsa – twittrade chefens svar

Efter det sena sjukdomsbeskedet har SR fått göra en blixtändring i tablån. Istället för Robert Pettersson kommer kanalen att sända Henrik Dorsins sommar från 2012 i repris.

Ett program där Dorsin bland annat sjunger specialskrivna låtar tillsammans med fem musiker i studion.

Henrik Dorsin kanske inte behöver en närmare presentation och har bland annat synts i Grotesco-gänget och som odrägliga Ove Sundberg i ”Solsidan”. Dessutom har han gjort flera musikal-roller och synts i både Extra Extra och parlamentet i TV.

– Det är en varm, begåvad och underhållande radioföreställning. Väl värd en repris! säger Bibi Rödöö.

Artikeln publicerades först på Allas.se.

Mest läst