Trendar: InredningMat och dryckResor

Sover du på den griniga sidan av sängen?

26 nov, 2015 
AvMalin Karlberg
Annons

De flesta har en favoritsida av sängen, den sida de helst vill sova på. Väljer du att sova på den vänstra sidan? I så fall ökar dina chanser att vakna på bra humör.

Nya rön från Storbritannien visar nämligen att de som sover på den högra sidan av sängen blir grinigare och tjurigare. De visade sig oftare vakna på dåligt humör, känna sig pessimistiska och ogilla sitt jobb.

Personer som sov på vänster sida var istället på bättre humör, hade fler vänner, trivdes på jobbet och såg ljust på framtiden.

Undersökningen, som hade 1 000 deltagare, visade även att 36 procent helst vill sova ensamma. Ofta beror det på att deras partner snarkar på nätterna, vilket nästan hälften av deltagarna klagade över. Om de med en snarkande partner var samma personer som vaknade på dåligt humör avslöjade dock inte undersökningen.

Tidigare forskning har även visat att hur vi sover tillsammans med vår partner kan avslöja kvalitén på relationen. Enligt en studie utförd i fjol vid University of Hertfordshire i Storbritannien hade 86,5 procent av de som sov tätt intill sin partner – med max 2,5 centimeter emellan – en lycklig relation.

BILD: Colourbox

Missa inte att läsa:

Annons