Trendar: InredningMat och dryckResor

Stökiga personer är mer kreativa

04 feb, 2016 
AvFemina
Allt omkring oss måste inte vara välstädat och prydligt. Att leva med lite röra kan till och med uppmuntra till kreativitet och mod, visar nya rön.
Annons

Lite kläder här och lite skor där. Det skadar väl ingen att allt inte hänger på galgar eller står perfekt uppradat?

Tidigare har stökiga personer ofta betraktats som lata. Men nu visar nya rön att det till och med kan vara sunt att leva med lite oordning.

Det är den amerikanske forskaren John Haltiwanger som tagit de stökiga i försvar och hävdar att ostrukturerade människor inte alls behöver vara lättjefulla. En rörig utsida innebär inte nödvändigtvis ett rörigt inre, poängterar han.

John Haltiwanger listar dessutom tre starka personlighetsdrag hos folk med lite stök omkring sig.

1. Du välkomnar förändring
En välstädad och organiserad omgivning kan vara både vacker och nödvändig i vissa sammanhang, medger John Haltiwanger. Men människor bör också lära sig att omfamna kaos, eftersom ingenting förblir prydligt och städat för evigt. Allt går förr eller senare tillbaka i oordning. Det är universums naturlag.

Annons

2. Du hittar inspiration i röran
Flera kända och framgångsrika personer har varit riktiga slarvpellar. Detta gäller till och med det stora geniet Albert Einstein. Kanske kan framgångarna bero på att en rörig miljö bidrar till att öka kreativiteten, enligt forskning från University of Minnesota. Ordnade miljöer däremot, visar sig uppmuntra konventioner och säkert spelande.

3. Du är modig och spontan
I stället för att oroa sig för detaljer, tenderar stökiga personer att fokusera på helheten. Enligt John Haltiwanger gör det dem mer äventyrliga och villiga att ta risker. Så inspireras av din miljö och tänk inte att du måste städa just nu. Det behövs både ordning och kaos för att upprätthålla balans.

Från: Allas.se

Missa inte att läsa:

Annons