Trendar: InredningMat och dryckResor

Succéromanen The Handmaids Tale får uppföljare – 33 år senare

29 nov, 2018 
AvSofia Börjesson
Boken The Handmaids Tale får en uppföljare.
Succéromanen The Handmaids Tale får en uppföljare! Författaren Margaret Atwood har börjat skriva på The Testaments, som utspelar sig 15 år efter den första bokens handling.
Annons

I en anti-feministisk dystopi där majoriteten av kvinnorna har blivit infertila tvingas Offred och hennes likar ha sex med rika män och bära deras barn. De får bo hos sina våldtäktsmän tillsammans med deras familjer och varje månad när de är som mest fertila blir de våldtagna i en ritual som ska leda till graviditet.

De har degraderats till barnbärare – de är inte längre individer. Istället för June, Emily eller Janine får de nya namn som baseras på deras respektive våldtäktsmän: Of Fred, Of Glen, Of Warren.

Författaren Margaret Atwood, 79, skrev boken The Handmaids Tale (Tjänarinnans berättelse) 1985. 1990 kom en filmatisering av boken, 2017 kom den hyllade tv-serien till HBO – och först nu, 33 år senare, kommer en uppföljare.

Ja, det är sant. Margaret Atwood skriver just nu på fortsättningen av succéromanen, och den nya boken kommer att utspela sig 15 år efter den första bokens handling. Uppföljaren ska få namnet The Testaments och kommer att berättas ur tre kvinnors perspektiv. Huruvida någon av dem är den gamla protagonisten June/Offred är än så länge oklart.

– Allt ni frågat mig om Gilead och hur det fungerar är inspirationen till den här boken. Nåja, nästan allt. Den övriga inspirationen är världen vi lever i, säger Margaret Atwood i en video.

Om allt går som det ska släpps boken The Testaments i september nästa år.

Läs mer:

Annons