Trendar: InredningMat och dryckResor

Svenskt tenn ställer ut

20 feb, 2012 
AvFemina
Annons

Svenskt tenn startades av Estrid Ericson 1924 med syfte att belysa och utveckla svensk formgivning och hantverk. Ericson drev företaget framgångsrikt under flera decennier tills hon sålde det till Kjell och Märta Beijers stiftelse.

– Det är denna fantastiska kulturhistoria vi vill berätta i utställningen, berättar Thommy Bindefeld, marknadschef på Svenskt tenn.

I dag är Svenskt tenn en stiftelseägd kulturinstitution som fortfarande har som uttalat mål att bevara och utveckla det svenska hantverket och så långt som möjligt hålla produktionen i Sverige.

Ett par av objekten som ställs ut är en nyproduktion av en golvlampa som Björn Trägårdh formgav 1930 och ett helt nytt brickbord med graverad tennskiva i en begränsad upplaga om tre exemplar av Eric Ericson. Utställningen ramas in i form av gardiner med mönster ritade av Josef Frank, såsom Window, Butterflies och Rox & Fix.

Utställningen pågår fram till den 25 mars. Mer information om Svenskt tenn samt öppettider finns att hitta på www.svenskttenn.se.

Annons