Det är inte länge sedan som australiensiska Vouge listade 25 av världens bästa takbarer och placerade The Winery Hotel i Solna på den listan. Nu är det dags för ytterligare en svensk takbar att stoltsera med en plats bland de bästa takbarerna i världen.

Den här gången är det amerikanska tidskriften Forbes reseredaktör som listar de tio bästa nyheterna i takbarsutbudet för sommaren 2019. Och det är ingen mindre än Arc på Blique by Nobis i Stockholm som får äran att vara med på listan.

Motiveringen lyder:

”Den Svenska Nobis Group är känd för sina kreativa och ingrediensdrivna restauranger. Takbaren på det här hotellet, Arc, är en fusionrestaurang som har specialiserat sig på Scandinaviska skaldjur mixat med ett koreanskt kök. Några av örterna och grönsakerna som används i maten plockas direkt från trädgården på taket, bara några få steg från borden där de sedan serveras. Baren har ett brett och högkvalitativt utbud av sake.”

Baren och den tillhörande restaurangen, har såklart också en fantastisk utsikt över Stockholms takåsar och glittrande vatten.

Den nya takbaren Arc på Blique by Nobis bjuder på en spektakulär utsikt över Stockholm.

Den nya takbaren Arc på Blique by Nobis bjuder på en spektakulär utsikt över Stockholm.

Konstutställningar, musik och koreansk fusionmat

Sällskapet på listan är inget att skämmas över heller. Hotellet QT i Perth, Villa Borghese i Rom, Avani Riverside i Bangkok och Mama Shelter i Los Angeles, bara för att nämna några, samsas om utrymmet på listan.

Blique by Nobis ligger på Gävlegatan, mitt emellan Hagastaden och Vasastaden i Stockholm. Där kan du, förutom att smutta på goda drinkar på takterassen, lyssna på livemusik och äta god mat i någon av restaurangerna eller titta på någon av konstutställningarna. I sommar visas verk av minimalisten Robert Mangold och skulptören Joel Shapiro.

I restaurangen Arc har man som sagt specialiserat sig på skandinaviska fisk- och skaldjursrätter och koreansk mat och på dryckessidan är det sake som gäller. Blique by Nobis har bara varit öppet i ett par månader men verkar redan vara en takbar att räkna med inför sommarsäsongen.

 

Läs mer:

En av världens 25 bästa takbarer finns i Sverige – vi vet var!

Inred som på Sveriges 6 lyxigaste hotell

Fira sommaren med enkla och goda romdrinkar

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: