Det var i helgen som olyckan var framme. Tareq Taylor skulle kitesurfa på den skånska västkusten utanför Habo Ljung. Tareq som med sina 16 år inom sporten är en erfaren kitesurfare, men det gick inte som planerat denna gång ute på havet. När han förberedde sig inför ett hopp hände något:

– Då fick jag ett snedfall på brädan. Det uppstod en okontrollerad situation i luften. Jag flög baklänges och kunde inte se var jag skulle landa, säger han till SVT Nyheter.

Tareq slog i huvudet på 25 centimeters djup och det svartnade för ögonen. Olyckan var ett faktum, men det förstod han inte då. Utan när han återfick medvetandet cyklade han hem och la sig på soffan. Men han knde att något var fel och efter ett samtal med sjukvårdsupplysningen blev det ambulans till sjukhuset.

Där konstaterades det att han brutit nacken, han slet av ligamenten mellan den 4:e och 5:e kotan.

”Jag har förstått på läkarna att jag lika gärna kunde blivit förlamad från nacken och ner. Nu blev det inte så, och igår blev jag stelopererad i nacken så att det inte heller ska ske någon försämring framöver”, skriver han i ett inlägg på Instagram från sjukhussängen.

I inlägget tackar han för all hjälp han fått personen som hjälpte honom i vattnet, ambulans- och sjukhuspersonalen.

”Livet är är ju underbart och jag tänker fortsätta att vara en del av det”

Inlägget har fått tusentals kommentarer från Tareqs följare som önskar honom ett snabbt tillfrisknande. Bland dem finns gänget bakom restaurangen Videgård som skriver det vi alla tänker:

”VA! Älskling!!! Ta hand om dig. Kram!”

Trädgårdstider-kollegan Pernilla Månson Colt som skriver:

”Vi andas ut igen. Krya på dig nu, och fort. Jag vill inte fortsätta vicka som tv-kock…!”

Författaren Sofie Sarenbrant skriver:

”Herregud! Stor krya-på-dig-kram ?”

Enligt SVT Nyheter blev Tareq Taylor utskriven under torsdagen och han säger att det kommer att dröja innan han kitesurfar igen.

Läs hela Tareqs Instagram-inlägg här:

 

Foto: Privat

Läs även:

Tareq Taylor lanserar rustik inredningskollektion hos Hemtex

10 kokböcker för dig som vill att det ska gå lätt och snabbt

Mer läsning

Femina