tavling-lexington

Nu kan du vinna en mysig beigevit filt från Lexington eller deras inspirerande bok! Men först ger Kristina Lindhe, VD, kreativ chef och grundare av livsstilsvarumärket Lexington, sina fem bästa tips för hur du skapar den perfekta julen. Och vilka kan det bättre än Lexington Company? Bilderna från deras julkollektion 2016 förklarar allt!

1. Håll kalender öppen

– För mig handlar julen om att komma hem, oavsett om man bor långt bort eller faktiskt bara har möjlighet att stanna hemma och ta det lugnt. Jag ser till att hålla min kalender så fri som möjligt så man får tid för spontana aktiviteter som alltid kommer upp. Det enda som kvalificerar in som bokat i min kalender är paketinslagning, bakning och att få umgås med mina nära och kära, säger Kristina.

Kristina-Press-lexington

Kristina Lindhe, VD, kreativ chef och grundare av Lexington.

2. Perfekt är inte alltid bättre

– De där perfekt dekorerade julkakorna är inte nödvändigtvis godare. Istället handlar det om själva förberedelsen, att få umgås med varandra under tiden man bakar och den tid man delar tillsammans. Jag är noga med att ha allt som behövs för ett härligt julbak istället, textilier och skålar i mängd till köket så alla som vill kan få vara med. I år ska jag baka små portionspajer med pekannötter, så gott och faktiskt ganska enkelt. Hitta receptet här!

3. Hot Apple Cider

– Vi värmer alltid äppelmust på spisen, det är både väldigt gott och framför allt sprider det en fantastisk doft i hela hemmet. Det är väldigt amerikanskt och en tradition vi tagit med oss hem. Du hittar ett förslag på recept på vår hemsida här!

4. Duka med tema

– Att duka bordet för olika festligheter är min favorit och julen är inget undantag. Jag kan gå i veckor innan och fundera ut vilket tema jag ska ha och vad för oväntade inslag man kan tillföra. I år kommer jag välja en rödrandig duk från vår Holiday kollektion tillsammans med detaljer i mörk rotting och porslin i mörkgrått. Glöm inte blommor och ljus men välj inte för höga varianter, tänk på att gästerna måste kunna se varandra också!

5. Uppdatera hemtextilierna

– För mig är inte julen fulländad förrän sängen är bäddad med mjuka flannellakan, soffan har fått en uppdatering med filtar i varma färger som räcker till hela familjen och alla har varsin favorit badrock att kunna ha på sig så länge man vill. Min favorit är en rock i mjukaste fleece!

Vinn en lyxig filt från Lexington Company eller deras inspirerande bok Living with Lexington. Svara på frågan i formuläret nedan om vilka ingredienser som ingår i Kristina Lindhes Hot Apple Cider. Receptet hittar du HÄR! 

filt-lexington

Filten är i 80% ull och 20% polyamid. Den har måtten 130×170 och runt hela filten är det fransar. Designen är en klassisk ruta i beige och grått på vit botten. Värdet ligger på 1495 SEK styck. Läs mer om den här! 

Vi lottar ut tre filtar och fem exemplar av Lexingtons inspirerande bok Living with Lexington, signerad av Kristina Lindhe, företagets grundare. (Värde ca 395 kr.) Läs mer om boken här! Vinnare ett till tre vinner varsin filt medan vinnare fyra till åtta vinner den inspirerande boken.

Vinnarna är dragna! Tack för ditt deltagande. 

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: