Det var backstage innan en konsert i Denver 2013 som den lokala radio-DJ:n David Mueller, då 51 år gammal, ville ta en bild tillsammans med popstjärnan Taylor Swift, då 23 år. Under fototillfället hävdar sångerskan att David förde upp sin hand under hennes kjol och grabbade tag i hennes ena skinka med hela handen. Sångerskan hoppade till och tog ett steg ifrån mannen, som ändå fortsatte att hålla fast sin hand på hennes rumpa, berättade hon under rättegången kring händelsen.

”Det var en väldigt chockerande händelse som jag aldrig upplevt tidigare”, sa hon.

Efter att hans chefer fått nys om händelsen fick DJ:n sparken från sitt jobb på radiostationen KYGO-FM och bestämde sig för att stämma Taylor Swift för förtal. Han begär 3 miljoner dollar i skadestånd. Popstjärnan har nu stämt honom tillbaka för att stå upp inte bara för sig själv utan även för andra kvinnor som utsatts för liknande händelser men inte vågat eller klarat av att anmäla.

Fotot från händelsen visar att Taylor lutar sig ifrån David och mot hans flickvän och man ser att hans hand är i höjd med hennes rumpa. Eftersom bilden är tagen framifrån kan man dock inte se huruvida handen är innanför kjolen, något försvaret använt till sin fördel.

Ett inlägg delat av TMZ (@tmz_tv)

Rättegången inleddes förra veckan och nu hyllas Taylor Swift för sina starka ord under vittnesmålet – hon vägrar nämligen låta David Muellers försvarsadvokat Gabe McFarland att förminska vare sig henne eller händelsen.

Här är 6 av hennes bästa svar från rättegången:

Advokaten: Varför är inte kjolen uppdragen på bilden?
Taylor Swift: För att min rumpa sitter på baksidan av min kropp.

Advokaten: Varför såg ingen vad som hände?
Taylor Swift: Det var en vägg bakom mig. För att få en direkt inblick skulle någon ha behövt ligga under min kjol och vi hade ingen positionerad där.

Advokaten: Du kunde ju ha tagit en paus från fotograferingen (om du nu var så upprörd).
Taylor Swift: Och din klient kunde ha tagit en normal bild med mig.

Advokaten: Är du kritisk gentemot din livvakt för att han inte ingrep?
Taylor Swift: Jag är kritisk gentemot din klient för att han stack in sin hand under min kjol och grabbade tag i min rumpa.

Advokaten: Du står ju närmare flickvännen än David på bilden.
Taylor Swift: Ja, eftersom hon inte har sin hand på min rumpa.

Advokaten: Hur känner du när du hör att David fick sparken från sitt jobb?
Taylor Swift: Jag vägrar att låta dig eller din klient få mig att känna att det här på något vis är mitt fel. Jag blir beskylld för de dåliga händelserna i hans liv, trots att de är ett resultat av hans beslut – inte mina.”

Rättegången fortsätter även denna vecka.

 

Läs även:

Nya uppfinningen ska förebygga sexuella övergrepp

10 kvinnor berättar: Så har vi kränkts på grund av vårt kön

Efter Bråvalla: Emma Knyckare startar mansfri rockfestival

Mest läst