I sex års tid har Tilde de Paula Eby, 45, varit programledare i Nyhetsmorgon på vardagarna. Men de tittare som haft henne som favorit har blivit besvikna den senaste tiden eftersom Tilde inte dykt upp i rutan förutom på helgerna.

Och nu berättar hon om sitt beslut att sluta programleda Nyhetsmorgon på vardagsmorgnarna.

Läs även: Anna Brolin tar en paus från jobbet – efter läkarens ord

Anledningen till det är att Tilde de Paula Eby känt av det tuffa tempot hon jobbat i under flera år. Förutom att leda Nyhetsmorgon har hon varit programledare för Hela Sverige bakar, stått i rutan på fredagskvällar och guidat tittarna genom Let’s dance tillsammans med David Hellenius – och hon har lett bland annat Polarprisgalan.

Tilde de Paula Eby tog redan i våras beslutet efter ett möte med sina chefer på TV4, där de pratade om arbetsbördan som låg på henne.

– Jag arbetar mer än heltid fortfarande, men jag har arbetat så otroligt mycket. Jag har haft så otroligt många program och jag har jobbat väldigt många morgnar i väldigt många år så redan i våras satte vi oss ned och jag sa att under hösten vill jag väldigt gärna jobba lite mindre än jag gjort hittills. Inte lite, men lite mindre. Och alla mina chefer sa: ”Men vi vill ha dig där på morgnarna!”, och det var superfint, och min dialog med TV4 har alltid varit så fin, säger den folkkära programledaren till Expressen.

Efter mötet stod det snabbt klart att Tilde lämnar Hela Sverige bakar som nu Tina Nordström och Johan Östling tar över.

– De senaste fem sex åren har varit extremt intensiva. Det har varit skitkul och har funkat jättebra hemma, men ska jag vara helt ärlig tycker jag det är superskönt att bara jobba 150 procent eller vad det nu blir. Jag jobbar fortfarande mer än heltid.

Läs även: Jessica Almenäs om stresskollapsen

Tilde poängterar att hon de senaste åren valt att fokusera på familjelivet och sitt arbete, och att det snarare är allt annat däremellan som fått stå tillbaka.

– Det var så uppenbart eftersom jag har ett jobb som jag tycker är så vansinnigt roligt att det är lätt att säga ja till saker. Då kände jag direkt att familjen skulle gå först alltid, oavsett vad, och sedan kommer jobbet för mig. Det kanske låter tråkigt, men jag är lycklig när jag jobbar, säger hon.

De trogna Nyhetsmorgon-tittarna kommer dock att få se Tilde i programmet ändå, hon kommer i fortsättningen att leda direktsändningen på söndagar. När Tilde de Paula Eby ledde sin första söndag i TV4-rutan slog sändningen nytt tittarrekord enligt Expressen.

Tilde hintar dessutom om att hon arbetar på ett stort hemligt projekt.

FOTO: IBL

Läs även:
Tilde de Paula om stressen: Jag har utrotat mina tidstjuvar

Så kan du minska stressen i vardagen – expertens bästa tips

Stressexpert: Därför är det viktigt med pauser på jobbet

Artikeln publicerades först på Hänt.se.

 

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: