Artisten Jason Diakité, även känd som Timbuktu, menar att Sverigedemokraterna har gjort sig skyldiga till upphovsrättsbrott. Detta efter att partiet har använt sig av textraden ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö i vårdkön” under sin valkampanj.

Timbuktu och hans skivbolag stämmer därför Sverigedemokraterna och kräver ett vite om en miljon kronor samt en ersättning om 250 000 kronor till skivbolaget Universal, och 50 000 kronor till Jason Diakité.

I stämningsansökan till Patent- och marknadsdomstolen skriver artisten:

”SD har uppsåtligen eller av oaktsamhet och utan kärandens tillåtelse i sin valkampanj i september 2018 använt texten ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö i vårdkön” på valaffischer i vart fall i Stockholm, vilket utgör ett upphovsrättsintrång i förhållande till den aktuella låttiteln och textraden i låtens refräng”.

Tillsammans med stämningsansökan bifogades även en marknadsundersökning angående vad människor förknippar med textraden ”alla vill till himmelen men ingen vill dö”.

Alla vill till himmelen men ingen vill dö är en av Timbuktus allra mest kända låtar och återfinns på hans fjärde studioalbum som bär samma namn.

Källa: Dagens Nyheter, Expressen

Läs mer:

Så hade valet gått om unga kvinnor hade fått bestämma

”Du är inte dansk” – se barnens reaktion på politikernas budskap

Att dejta – eller inte dejta – någon som röstar på ett annat block

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: