Undvik starka kryddor och kaffe

Starka kryddor och kaffe kan lura kroppen att producera svett. Det är signalsubstansen acetylkolin som aktiveras av stark mat och koffein, och som i värsta fall orsakar en riktig svettattack – trots att det är svalt i rummet. En islatte kan med andra ord ge helt motsatt effekt…

Läs även: Så får du bort dålig lukt ur skor – enkelt knep!

Ta det lugnt

Både fysiska och psykiska ansträngningar orsakar svettningar. Att joggingrundan gör det är kanske logiskt, men faktum är att jobbintervjun kan framkalla samma reaktion. Allting som får kroppen att slappna av, till exempel djupandningsövningar, gör också att svettkörtlarna jobbar mindre.

Läs även: Det är inte inbillning – värmeböljan gör dig dummare

Använd deodorant

En antipersperant deodorant gör att du doftar gott – och svettas mindre. Men det är inte bara armhålorna som är täckta av svettkörtlar, du kan också applicera antipersperanta produkter på fötter, händer och nacke för att säkerställa att du håller dig torr.

Ett annat bra knep är att ta på en antipersperant deodorant redan vid läggdags. Då hinner nämligen de aktiva ingredienserna verka ordentligt. Gör sedan om proceduren när du vaknar, så får du garanterat en torrare dag.

Källa: Prevention.com

Läs även: Så klarar du extremvärmen – alla våra bästa tips

Artikeln publicerades först på MåBra.

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: