Trendar: InredningMat och dryckResor

Det vill lärarna och pedagogerna ha i present – egentligen

02 jun, 2022 
AvJohanna Lejon
FotografPexels, TT.
Avslutningstider – och presenttider. Men vad vill lärare och pedagoger ha i present egentligen? Och vad väljer de gärna bort? Vi har listorna!
Annons
Netflix-filmerna du vill se i sommarBrand logo
Netflix-filmerna du vill se i sommar

Det är avslutnings- och examenstider. Kläder ska inhandlas och strykas, hår ska klippas och sättas upp och sånger ska övas. Det är picknick och avslutningsfika. Välkommet givetvis, efter den ofrivilliga paus av allt som pandemin ställde till med. Ofta anordnar klassföräldrar eller andra representanter med insamlingar och liknande, för att samla ihop en liten slant från den samlade gruppen eller klassen och köpa en gåva till lärare, fröknar och pedagoger. Men vad ska man då köpa? För att tacka för året och terminen som gått? För att de varje dag tar hand om barn (och barnbarn) så bra och fint. Vad vill de ha – egentligen?

Tidningen Mama har ställt en fråga i sin Facebookgrupp. Svaret, från lärare och pedagoger, är en smula otippat. En gruppmedlem skriver att hen inte önskar sig något utan hellre önskar uppskattning, gärna i vardagen, för det hen gör.

Många lärare och pedagoger uppskattar en fin blombukett.

Presenttips till förskolepedagoger och lärare

I Mamas artikel nämns ett antal riktigt bra saker som lärare och pedagoger önskar sig, på riktigt. Bland förslagen ryms, bland annat, detta: upplevelser för alla i arbetslaget, något som hela verksamheten kan ta del av, en gåva till en välgörenhetsorganisation eller fond samt värmande ord. Vill du ändå ge något annat? Här kommer några förslag och tips på presenter till lärare och pedagoger:

  • Godsaker i en korg (en god ost, en härlig marmelad, lite lyxiga kex)
  • En lite flottare tvål och/eller handkräm
  • En god lite finare choklad eller kola
  • Fina blommor
  • Värmande och fina ord från barnen (om läraren/pedagogen) inramade i en fin ram
  • Ett presentkort

Detta vill lärarna och pedagogerna inte ha

Sajten Läraren, som drivs av Lärarförbundet, har också de frågat lärare och pedagoger vad de helst vill ha. Även där är uppskattning högst upp på listan. Tätt följt av blommor, välgörenhet, spa, ett presentkort eller en bok. Men – vad vill lärare och pedagoger inte ha då? Finns det saker man bör undvika att köpa i present. Även där har Läraren svar.

  • Prydnadssaker
  • Hemgjorda eller hembakade presenter
  • Vin
Annons