Förra året berättade artisten Titiyo Jah, 51, att hon väntade barn tillsammans med pojkvännen Viktor Flumé, 36. Och i slutet på november anlände deras dotter Bibi till världen. Nu är dottern 10 månader gammal och när Titiyo besökte Filip Hammar och Fredrik Wikingsson i Breaking News under måndagskvällen berättade hon för första gången om hur det var att bli mamma igen vid 50 års ålder.

– Jag är fascinerad av att jag blev mamma vid 50, absolut, det är inget som man bara gör på en höft, säger Titiyo i programmet.

”Vi fick hjälp”

När man nått en viss ålder som kvinna så försvåras möjligheterna till att bli gravid och Titiyo är väldigt tacksam för att hon blev det och berättar att det absolut inte var någon enkel resa.

–Man höftar inte ut ett barn överhuvudtaget. Det var inte så att det bara hände, vilket kanske folk tycker att det är lättare att säga att det är okej om jag säger att det hände och vi inte kunde ta bort det. Vi fick hjälp, berättar hon.

Titiyo med pojkvännen Victor Flumé.

Viktor Flumé och Titiyo.

Filip Hammar frågar om det är många som har ifrågasatt att hon blivit mamma vid 50 års ålder eftersom att hon själv menade att folk kanske inte tycker att det är okej. Men Titiyo har inte upplevt något motstånd i och med att hon blivit mamma i en så hög ålder, snarare tvärtom.

– Jättemycket tjejer har kommit fram och sagt: du har gett mig hopp, säger hon.

”Är väldigt trött”

Trots att Titiyo har en 26-årig dotter sedan tidigare så var småbarnsåren ingenting hon var förberedd på när Bibi kom till världen. Att ha en liten bebis tär på henne och hon funderar på om det har med hennes ålder att göra.

– Jag tänker att jag måste vara väldigt trött för att jag är över 50, säger Titiyo.

Men hon tänker att det nog gäller alla småbarnsföräldrar oavsett ålder då hennes sambo som är 15 år yngre är minst lika trött.

– Jag är astrött. Han är mycket yngre och är ett energiknippe men han är fan lika trött som jag, säger hon.

Titiyo är superglad över dottern Bibi, men hon berättar också att tröttheten näst intill tar kål på henne.

– Jag känner att jag skulle kunna få en stroke när som helst, avslutar hon och skrattar.

FOTO: IBL/TT

Läs även:

Forskare: Därför har äldre mammor lyckligare barn

Detta är bästa åldern att bli mamma – enligt forskning

 

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: