Trendar: InredningMat och dryckResor

Topplista: Här är de mest populära barnnamnen 2021

31 jan, 2022 
AvSaga Pettersson
AvSaga Pettersson
Topplista: Här är de mest populära barnnamnen 2021
Vad vi helst döpte våra barn till 2021? Det har Statistiska centralbyrån nu grävt fram till oss. Här är topplistorna över de mest populära flick- och pojknamnen förra året.
Annons
Konstiga namn som Skatteverket godkänt eller nekatBrand logo
Konstiga namn som Skatteverket godkänt eller nekat

Det råder fortfarande inga tvivel om vilket flicknamn som är mest populärt i Sverige – för sjätte året i rad är Alice det namn som flest tjejer döpts till under 2021, det visar ny statistik från Statistiska centralbyrån.

Alice kniper första platsen för sjätte året i rad

– Alice har funnits med på topp tio-listan varje år sedan 2005 och toppat den tio gånger. Det är utan tvekan det populäraste flicknamnet de senaste tio åren, säger Ann-Marie Persson, statistiker på SCB.

Även Maja, som landar på en andra plats, har varit populärt länge. Därefter dyker Vera upp, ett namn som nu tagit sig från en 13:de plats till en tredje plats!

Noah, William och Liam i topp tre

Det mest populära namnet bland pojkar blev Noah, vilket det blev även året innan.

– Noah har också varit populärt i flera år nu. Namnet har funnits med på topp tio-listan för pojkar de senaste sex åren, säger Ann-Marie Persson.

Även på andra plats hittar vi ett namn som funnits med på topplistan väldigt länge, William. Och på en tredje plats över pojknamnen hittar vi Liam.

Annons

– William har varit med på topp tio-listan alla år sedan 1999 och toppat den åtta gånger.

Namnen som ökat mest i popularitet

Det flicknamn som ökade mest från 2020 till 2021 var Alba. Förra året döptes 247 stycken till det, och namnet som aldrig tidigare hamnat på 100-listan landade där med på plats 51.

Bland pojknamnen har ett nytt namn dykt upp på topp 100-listan, Aston. Men det namn som ökat mest i popularitet är Ted, som går från plats 94 till plats nummer 55.

De mest populära tilltalsnamnen till nyfödda flickor 2021

1. Alice

2. Maja

3. Vera

4. Alma

5. Selma

6 .Elsa

7. Lilly

8. Ella

9. Astrid

10. Wilma

De mest populära tilltalsnamnen till nyfödda pojkar 2021

1. Noah

2. William

3. Liam

4. Hugo

5. Lucas

6. Adam

7. Oliver

8. Matteo

9. Frans

10. Elias

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons