Saltön och skärgårdsdoktorn på SVT

På grund av coronapandemin befinner sig allt fler svenskar i hemkarantän från skola och jobb. SVT har sett ett ökat behov av någonting att titta på dagtid och presenterar därför en karantän-tablå, rapporterar Aftonbladet.  Det är program anpassade för den nya verkligheten och SVT hoppas att särskilt äldre ska uppskatta tablåändringen, och därmed välja att stanna hemma.

Mycket nostalgi

”Att erbjuda avkoppling och resa i sinnet till en annan värld har alltid varit en av tv-mediets stora styrkor. Vår idé är enkel och snabbt ihopsatt, men vi hoppas att den ska bidra till mindre tristess, mer upplevelser och på så sätt skapa en viktig effekt – mindre rörelser ute i samhället hos den äldre publiken”, skriver SVT:s medieredaktör Jan Helin och programredaktör Eva Beckman, i ett pressmeddelande.

På tablån står mycket nostalgi. Program som Skärgårdsdoktorn, Saltön och Gäster med gester kommer visas så väl som långfilmer och humorprogram, allt under ledning av en programvärd.

Nytt humorprogram Karantän-tv

SVT har även satt ihop ett helt nytt humorprogram som fått just namnet Karantän-tv där komikerna Niklas Andersson och Ina Lundström sitter i karantän i en husvagn och pratar med kända och okända hemmasittare runt om i hela landet. Programmet sänds dagligen.

Ändringen i tv-tablån på SVT1 gäller från 30 mars till och med 8 maj.

Detta visas i karantän-tablån

Nya och klassiska operaföreställningar, teaterföreställningar och konserter på SVT Play.

Helgstudion– ett extrainsatt nyhets- och samhällsprogram med anledning av coronakrisen. Sänds lördagar och söndagar 09.00-12.00.

Karantän-tv – nytt underhållningsprogram med Ina Lundström och Niklas Andersson som sänds från en husvagn en timme om dagen från och med den 23 mars.

Hemmagympa med SVT – hemmagympapass för äldre, sänds vardagar 10.00.

Hemmahänget – barnprogram som ska aktivera unga. Sänds vardagar mellan 15.00-16.00.

Folkhälsomyndighetens presskonferens – varje dag klockan 13.55. SVT direktsänder också extrainsatta presskonferenser med anledning av coronaviruset samt när regeringen håller presskonferens.

Coronaspecial: Svar på dina frågor – extrasänt program i SVT 2 och SVT Play, sänds måndag till fredag 20.00. 

Källa: TT, Aftonbladet

Foto: TT, SVT

LÄS MER:

Redaktionen väljer: Här är allt du behöver för din hemmakarantän

18 tips för att underhålla barn i hemkarantän

Kändisarna som sitter i hemkarantän på grund av corona

Mer läsning

Femina