Susanne-Raaf
Markthalle Neun.

Njut av en lördagslunch och botanisera bland de olika matstånden på Markthalle Neun.

SonyCenter och Potsdamer Platz.

Storstadspuls och shopping vid SonyCenter och Potsdamer Platz.

IMG_0924

Spendera en härlig eftermiddag vid floden Spree efter shopping i Mitte.

IMG_0889

Restaurang District Mot med vietnamesiskt street food koncept. Skönt häng, god mat och bra ställe för trend spaning!

IMG_0813

Molecule Man i floden Spree designad av den amerikanska konstnären Jonathan Borofsky.

MARKNADER

Charmiga Markthalle Neun, Eisenbahnstrasse 42-43.

Här hittar du massor av delikatesser från olika länder och regioner. Strosa runt, ta en öl och beställ mat från något av de många stånden.

Trendiga Neue Heimat, Rivaler Strasse 99.

Mat, design, livemusik och en loppmarknad ryms i en 4000 kvm stor industrilokal vid floden Spree. Varje fredag från kl 19 är Neue Heimat värd för Bar and Food Night med konserter, mat och läckra drinkar. Ett besök till Neue Heimat ger dig det hippa, äkta och lite ruffiga Berlin.

GALLERIER

Berlin erbjuder ett överflöd av konstutrymmen och det är en perfekt stad för dig som vill få en dos kultur.

C/O Galleriet Hardenbergstrasse 22-24, som nyligen flyttade in i Amerika Haus, är en dröm för den som är fotointresserad. Välkända fotografer som Annie Leibovitz, Peter Lindbergh, Nan Goldin, Martin Parr, René Burri, Arnold Newman och Robert Mapplethorpe har alla visats på galleriet.

Längs med hela Auguststrasse (Mitte) finns massor med gallerier och restauranger. Besök framför allt CWC Gallery situerad i den tidigare judiska flickskolan. Här visas samtida fotografier, skulpturer och konstverk från privata samlare och konstinstitutioner. Passa på att ta en lunch på Mogg & Meltzer där de gör en god pastramismörgås med alla tillbehör.

RESTAURANGER

Jag fullkomligt älskar japanska Cocolo Ramenbar Gipsstr. 3. Jag skulle kunna äta deras ramensoppa sju dagar i veckan. Stället är pyttelitet och det är alltid kö, men så värt att vänta på. Otroligt genuint japanskt men ändå med en känsla av Berlin.

District Mot Rosenthalerstr. 62 är en restaurang som serverar fantastiskt god vietnamesisk streetfood. Prova deras berömda Bun Cha.

Restaurang Gugelhof Knaackstr. 37 erbjuder alsassiska rätter som choucroute och andra läckerheter, ofta tillagade med rieslingvin. Charmigt och traditionellt. Dessutom ligger restaurangen vid vackra Kollwitzplatz i det livliga området Prenzlauer Berg.

DRINKAR & COCKTAILS
The Monkey Bar på takterrassen av 25hours Hotel Bikini, Budapester Straße 40 visar upp just hur kosmopolitisk staden Berlin har blivit. Här får du en 360 graders vy över staden och Berlin Zoo samtidigt som du kan smutta på perfekt blandade drinkar till soft loungemusik. En perfekt plats att gå till efter en dag med shopping på KaDeWe och Kurfürstendamm.

SPA & AVKOPPLING

Om du blir trött i fötterna av alla promenader och vill unna dig lite avkoppling – bege dig till Liquidrom Möckernstraße 10. Här kopplar du av i en varm saltvattenspool. Här finns också flera olika bastur och massagebehandlingar.

Missa inte att följa Susanne på instagram.com/susanneraaf

INSPIRERAD? LÄS MER:
Paris på 48 timmar
Topp 5 Köpenhamn

Mest läst