TV släcks ner 10 december för alla ComHem- och Boxer-kunder

Uppdaterad text.

Tidigare i höstas köpte Telia upp TV4 och det här har resulterat i att TV4 kommer att släckas ner för en tredjedel av de svenska hushållen tisdagen den 10 december, nämligen alla som har ComHem eller Boxer. Nedsläckningen gäller alla TV4-kanaler och C More.

Anledningen till det här är att Telia hittills inte har velat omförhandla avtalet med Tele2 som äger ComHem och Boxer och den 1o december går det gällande avtalet ut.

Telia har skjutit upp förhandlingarna om TV4

Anders Nilsson, vd på Tele2-koncernen hade tidigare i ett pressmeddelande beklagat den uppkomna situationen:

– Vi vill att Sveriges konsumenter och våra kunder ska ha öppen tillgång till tv och film, oavsett vilken leverantör de har och på det sätt de själva vill – från en tv, surfplatta eller mobiltelefon. Telias motvilja att förhandla visar att de i stället vill begränsa antalet konkurrenter och därmed minska kundernas valfrihet.

Han säger vidare att ambitionen från Tele2 har varit att komma överens med Telia, men att de flera gånger har skjutit på förhandlingarna. Nu har avtalet skjutits på så långt det går för ComHem som vill kunna genomföra en omfattande digitalisering av 1,6 miljoner kunder under 2020, och inte kan skjuta mer på förhandlingarna.

Men parterna skyller på varandra. Mathias Berg, operativ chef på TV4 och C More å sin sida skriver i ett sms till Aftonbladet att det inte alls ligger till på det sätt som Tele 2 hävdar:

”Det är ett cyniskt spel som drabbar tittarna. Konflikten handlar helt enkelt om att ComHem kräver nya rättigheter utan att betala för dem. Det här har inget med Telias köp av TV4 att göra.”

Avtalet med Tele2 går ut vid midnatt

Det avtal som löper nu går ut klockan 23.59 den 10 december 2019 och efter det blir det alltså svart i rutan för den som vill titta på TV4 och alla systerkanaler samt C More, men som inte har Telia.

Tele2 hälsar att de gör allt för att få till en förhandling som ska kunna bryta dödläget före midnatt den 10 december och alltså kunna fortsätta att sända en av landets största kanaler.

Foto: TT

 

Läs mer: 

Fick sparken – nu får Martin Timell ersättning från TV4

Psykiatern Anders Hansen: ”Därför kan du inte lägga ner telefonen”

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: