Världens godaste gubbröra – enkelt recept

  • AvFemina
Gör världens snabbaste och enklaste gubbröra i påsk! Här är receptet du inte klarar dig utan!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto

Hade du tänkt ha gubbröra på påskbordet i år? Vi har metoden för att göra världens snabbaste – och godaste – gubbröra.

Så målar du färgglada påskljus – perfekt pynt till middagsbordetBrand logo

Så målar du färgglada påskljus – perfekt pynt till middagsbordet

Världens godaste gubbröra – recept

Klassisk gubbröra består av ansjovis, dill, gräslök och rödlök blandat med ägg! Här har vi smaksatt med chili för att ge rätten mer sting. Servera gärna i ett äggskal eller ett litet glas. Även gott att servera på en bit grovt bröd.

Enkel gubbröra recept

4 – 6 portioner

Kall gubbröra – Ingredienser

4 hårdkokta ägg

1 ask ansjovis, 125 g

10 g färsk dill

10 g färsk gräslök

½ rödlök

2 msk crème fraiche

salt

peppar

Garnering

ev finhackad rödlök

ev finhackad gräslök

2 cm färsk chili eller efter smak

Världens godaste gubbröra – så här gör du

1. Skala äggen och hacka dem sedan fint.

2. Finhacka ansjovis, dill, gräslök och rödlök och blanda sedan med ägget. Rör ner crème fraiche, smaka av med salt och peppar.

3. Garnera gärna gubbröran med finhackad rödlök, finhackad gräslök och lite färsk chili.

Recept: Sandra Palmqvist

Bild: Christina Uhlin

Receptet publicerades ursprungligen på Allers.se

Läs också: Så fixar du snyggaste påskdukningen – genom att byta ut en enda detalj