Trendar: InredningMat och dryckResor

Verklighetens kille bakom "The Fault in Our Stars"-boken har gått bort – efterlämnar 25-årig änka

21 sep, 2016 
AvSofia Börjesson
De som har sett filmen, eller läst boken, The Fault in Our Stars har kanske också hört talas om Dalton och Katie Prager vars förhållande har blivit känt som verklighetens version av filmen.
Annons

De delar en minst sagt vidunderlig kärlekshistoria. Starkare och mer gripande än många andras, men dessvärre också kortare. Dalton och Katie träffades online när de var 18 år. Båda led av den ovanliga lungsjukdomen cystisk fibros och var i behov av lungtransplantationer.

På grund av att Dalton även bar på en smittsam lunginfektion avrådde läkarna paret från att träffas. Men trots det gick de på en dejt – och två år senare var de gifta.

Under sitt fem år korta äktenskap upplevde de mer än de flesta hinner på en livstid. Tyvärr innefattar det även varsin lungtransplantation, cancer och livshotande virus. Deras tillstånd gjorde det emellanåt omöjligt för paret att vara vid varandras sida rent fysiskt, men trots riskerna valde de att hålla ihop.

– Jag sa till Dalton att jag hellre skulle välja att vara lycklig – riktigt, riktigt lycklig – i 5 år av mitt liv och dö tidigare, än att vara lagom lycklig och leva i 20 år till. Det var definitivt något jag fick tänka över noga, men när man har de där starka känslorna, så vet man bara, sa Katie i en intervju med CNN.

Annons

Dalton genomgick en lyckad lungtransplantation i november 2014, och ett halvår senare var det Katies tur – men hennes kropp svarade inte väl på transplantationen och hennes tillstånd blev kritiskt.

Dalton fick å sin sida cancer efter transplantationen men tillfrisknade. Senare fick han dock lunginflammation och ett virus som slutligen tog hans liv.

På grund av sitt kritiska tillstånd hade inte Katie och Dalton träffats på två månader när han gick bort, men de talade regelbundet via Facetime. Sista gången de sågs firade de sin femårsdag som gifta.

Annons