Trendar: InredningMat och dryckResor

Videon avslöjar hur snuskigt köksredskapet är

09 feb, 2021 
De allra flesta har en träslev som en självklar del i sitt kök – men efter den här videon väljer många att tänka om.
Nu sprids det nämligen ett klipp på en träslev som blir rengjord på djupet, och resultatet är snuskigt.
”Jag gör inte det här till mina träslevar som är flera år gamla. Jag vill inte veta. Det bättrar på mitt immunförsvar”, skriver en person.
Annons
Så rengör du spisen på bästa sättBrand logo
Så rengör du spisen på bästa sätt

Har du, som de flesta andra, en träslev som köksredskap när du lagar mat? Det kan vara dags att tänka om.

Just nu sprids ett videoklipp i appen TikTok, där en träslev blir rengjord på djupet, och den till synes rena sleven visar vara smutsigare än man hade kunnat ana.

I klippet hålls träsleven först upp framför kameran, och den ser ut att vara ren. Därefter stoppas träsleven ner i ett högt glas, som fylls med kokande vatten ur en bägare. Efter att sleven fått stå i det heta vattnet en stund är resultatet tydligt – det tidigare klara vattnet är nu grumligt, och dessutom flyter bitar av gammal mat runt i glaset.

”Jag var inte beredd på det här”, skriver användaren som har laddat upp det korta klippet på TikTok, och avslutar med en illamående emoji.

Upprörda miner efter insikten om träslevar

Personen får också många kommentarer av personer som är lika illa berörda av videon, och som skriver att de borde prova men inte vågar göra samma sak. Flera menar också att de hellre inte hade vetat om detta överhuvudtaget.

Annons

”Jag gör inte det här till mina träslevar som är flera år gamla. Jag vill inte veta. Det bättrar på mitt immunförsvar”, skriver en person, enligt The Mirror.

”Ibland vill jag förbli ovetande. Det här är en av de gångerna”, skriver en annan person uppgivet.

”Jag är rädd för att göra det här själv, så jag scrollar vidare som om jag inte har sett något”, konstaterar en tredje person.

En person, som utger sig för att vara hälsoinspektör, menar att professionella kök inte får ha träslevar ens.

”Vi låter inte kök ha träredskap eftersom trä i stort sett är en svamp för saker som det där. Det är omöjligt att rengöra dem helt”, skriver personen.

Läs mer:

Annons