7 nackdelar som intelligenta kan stöta på
1:56

Efter reklamen: 7 nackdelar som intelligenta kan stöta på

(1:56)

Slå på ljud

Alla människor har en dominant hjärnhalva – antingen styrs man främst av höger hjärnhalva eller av vänster hjärnhalva.

Medan vänster hjärnhalva gör att man är mer logisk, analytisk och kritisk i sitt tänkande, så har höger hjärnhalva fokus på kreativitet, intuition och känslor.

Vissa personer kan nog väldigt tydligt se vilken hjärnhalva som är deras mest dominanta – huruvida de är ”högerhjärnta” eller ”vänsterhjärnta”. Men om man känner att man har drag från både höger och vänster hjärnhalva kanske man behöver göra ett test för att se vad som gäller.

Rejvhästen, jucktränaren – och sex andra MAGISKA ögonblick i OS hittills

I ett klipp som blivit viralt på TikTok visar en kille ett snabbt sätt att kolla vilken hjärnhalva som är dominant.

– Om du ser hästen gå framåt betyder det att du är en person som styrs av vänster hjärnhalva, vilket betyder att du är logisk och analytisk. Om hästen ser ut att gå baklänges betyder det att du är en person som styrs av höger hjärnhalva, vilket betyder att du är mer intuitiv och kreativ, säger han i klippet, framför en animerad häst som går framåt – eller bakåt.

@khalilslife

What side of the brain are you #fy #fyp

♬ Blue Blood - Heinz Kiessling

Det här är typisk för varje hjärnhalva

Klippet har gillats närmare en halv miljon gånger och fått tusentals kommentarer. Testa dig själv du med och kolla om du håller med om resultatet! Här nedan listar vi fler egenskaper som är typiskt för respektive hjärnhalva!

Vänster hjärnhalva är dominant: Bra på matematik, man är kritiskt granskande, man tar saker steg för steg, man har bra tidsuppfattning och man använder sig av precisa formuleringar.

Höger hjärnhalva är dominant: Man har känsla för färg och form, är intuitiv, har nära till känslor, man dagdrömmer, är bra på att se helheter och läsa kroppsspråk, och låter känslorna styra i beslutsfattande.

5 tecken på att din mamma har bidragit till din ångest

Mest läst