Trendar: InredningMat och dryckResor

Vin möter Mat - Ett riktigt roligt event

10 maj, 2014 
AvLisa Lundqvist
Annons
vin möter mat 4

Den 27 april var jag uppe i Stockholm för ett riktigt kul event, Vin möter Mat, på restaurangen, Syster och Bror. Det är ett event där människor som jobbar inom mat, dryck och vin träffas för en dag med matlagning, vinprovning och nätverkande. Så himla kul! Det är inte så ofta man träffar så många likasinnade och jag nöjt i fulla drag. Sen att det var strålande sol och vi började dagen med bubbel är ju heller aldrig fel 😉

vin möter mat 3

Alla som var på eventet delades in i olika lag och sedan lagade man mat till alla. Jag hamnade i dessertlaget tillsammans med Cecilia Andersson (Årets konditor 2012), Per Bäckström (delfinalist i Dessertmästarna), Oscar Målevik (kokboksförfattare), Jenny Roshage (Pralinmästare 2011), Anette Rosvall (kokboksförfattare) och så jag. Riktigt härligt gäng!

Annons
Vin möter mat

Vi hade verkligen fantastiskt kul när vi lagade vår galet goda dessert.

Vin möter mat - dessert

Här beskriver Anette Rosvall desserten med tillhörande vin:

Det blev en Vaniljbavaroise som serverades med en frasig smörgrillad plättbakelse som fylldes med rabarberkompott, dekorerades med rabarberglace och kardemummacrunch samt en mycket vacker mörk chokladswirl. En mörk chokladbrownie med limemarinaerad banan och en amarula- och chokladganache som dekorerades med en nötkrokant. Samt en grillad chili- och muscovadosocker karamelliserad ananans på pistagekräm. Till dessa goda desserter hade jag valt en riktig klassiker Klein Constantia, Vin de Constance som var en av de första vinerna som Sydafrika producerade. Gjort utav Muscat Blanc à Petits Grains druvor, sött, silkigt, men med fin fruktsyra som satt som en smäck till både ananasdesserter och rabarberdesserten.

Annons

Låter väl inte dumt? 🙂

Det blev sammanlagt 6 rätter vi åt under kvällen med tillhörande viner. Så lyxigt verkligen att få bli serverad av så många fantastiska kockar. Tusen tack till Karoline Nordefors och Fredrik Schelin för att ni håller i detta roliga event!

Å stort TACK för den fina goodie bagen 🙂

vin möter mat 2

Samtliga foton förutom dessertbilden är tagna utav: Raphael Cameron Vanity Studios

Önskar dig en toppendag!

Kram, Lisa

Annons