Trendar: InredningMat och dryckResor

Yoga Girl har blivit mamma: "Det här var ingen lek!"

13 mar, 2017 
AvFemina
Svenska Yoga Girl har fött en dotter – efter 24 timmars kämpig förlossning. Här visar hon upp dottern Lea Luna för första gången.
Annons

Ingenting är som väntans tider, och framför allt om man har en bebis som stannar i magen lite längre än beräknat. Det kan nog svenska yogastjärnan Rachel ”Yoga Girl” Bråthén, 28, intyga.

Rachel, som är född i Sverige men i dag bor på Aruba, är yogaentreprenör och driver Instagram-kontot Yoga Girl, som har fler än 2 miljoner följare.

De senaste veckorna har hon längtat, längtat och längtat. Det var till och med så att hon i fredags vädjade till sin bebis att den skulle komma ut, tio dagar efter beräknat födelsedatum.

Huruvida bebisen faktiskt lyssnade till sin mor eller ej låter vi vara osagt, men inom loppet av ett dygn hade värkarbetet startat. Därefter följde en lång söndag då Rachel delade med sig på sin Instagram om hur hon lugnt och sansat arbetade sig igenom värkarna i hemmet på sagolika Aruba.

Annons

Efter 24 timmars förlossningsarbete i hemmet födde hon sitt och maken Dennis Schonevelds första barn. Och det blev en liten flicka, som Rachel tidigare avslöjat ska få ett förnamn som börjar på L.

Många av hennes följare har gissat sig till namnet Luna, inte minst då Rachel har en måntatuering på armen. Men nu har hon avslöjat att det fullständiga namnet blir Lea Luna.

24 timmar senare…. bebisen är född! Vi mår båda jättebra, med holy moly, det här var ingen lek”, meddelar Rachel på sin Insta-story.

Rachel hade som mål att föda barn hemma utan smärtlindring – men tvingades efter 18 tuffa timmar åka in till sjukhuset.

”Hennes huvud hade fastnat i bäckenet och hon kunde inte tränga sig ner. Jag öppnade mig aldrig mer än 4 centimeter (trots mega-intensiva värkar som varade två och en halv minut med bara några sekunders mellanrum). Efter att ha jobbat hårdare än jag någonsin gjort i mitt liv slutade det med att jag födde på sjukhuset, lyckligtvis fortfarande en naturlig förlossning utan smärtstillande och med samma lugn som jag längtade efter hemma”, skriver hon på Instagram.

Annons

Dottern föddes 13 mars kl. 04.16, var 51 centimeter lång och vägde 4 170 gram, rapporterar den stolta modern – som uppger att dottern föddes lugn och alert, med öppna ögon och utan att skrika.

”Jag älskar henne så mycket att det skrämmer mig. Varje bit av henne är så perfekt att jag måste nypa mig själv för att försäkra mig om att jag inte drömmer”, skriver Rachel.

Stort grattis till familjens nytillskott!

 

Artikeln publicerades ursprungligen på Hant.se.

Läs också:

Annons