Trendar: InredningMat och dryckResor

Zara Larsson hyllas i utställning på Fotografiska

12 dec, 2016 
AvJoel Linde
Zara Larsson är en förebild för många människor världen över för sina feministiska ställningstaganden. Nu är hon en del av Fotografiskas nya utställning "We have a dream".
Annons

Zara Larsson är inte mer än 18 år gammal men redan en ikon och förebild för miljoner människor världen över. Det var också anledningen till att hon ombads vara med i Fotografiska museets senaste utställning, We have a dream.

Tillsammans med andra globalt kända människorättskämpar och artister som Malala Yousafzai, Annie Lennox, Timbuktu och Anna Lindh är Zara Larsson del i utställningen som skapats för att inspirera människor till att finna sina egna drömmar.

Totalt är det 114 personer som porträtterats i utställningen och alla är noga utvalda utefter vad de har gjort, gör eller står för.

– Människorna i det här projektet är bevis för att det går att förändra. På lika villkor står de alla tillsammans med sitt porträtt, sin berättelse och sin egen dröm om en medmänskligare värld… We Have A Dream är inte en berättelse om helgon eller superhjältar. Här är ingen ofelbar, men alla har de någon gång börjat med att drömma, berättar fotografen Albert Wiking.

Annons

Zara Larsson har trots hat och hot om våld aldrig vikt sig – hon har stått upp för att kvinnor och tjejer ska ha samma rättigheter och möjligheter i livet som män och killar har.

– Min hjärtefråga handlar främst om tjejer. Jag vill ju gärna se att tjejer ska få lika mycket respekt som killar får i dagens samhälle, få bestämma över sina egna kroppar, sina val och liv. Det är en basic rättighet som inte finns i många delar av världen, säger hon.

Affischen på Zara Larsson kommer att finnas till försäljning men finns för närvarande (12/12) inte i webbshoppen. Utställningen We have a dream pågår 9 december till 19 februari 2017.

Här kan du läsa hela Zara Larssons starka text till utställningen.

Få mer av Femina – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

[socializer-facebooklikeshare href=”https://www.facebook.com/femina.se/” layout=”standard” action=”like” showfaces=”true” share=”false” width=”320″]

Annons