FÄRSK RAVIOLI MED FIKON & SALVIA

(4 personer)

ca 500 g färsk fylld ravioli (svamp, spenat)

2 tunna skivor danskt rågbröd

4 färska fikon

1 msk smör

lite strösocker

1 kruka färsk salvia

ca 150 g rumsvarm gorgonzola

i 4 skivor

ca 100 g rumsvarm getost i 4 skivor

riven parmesanost

salt och grovmalen svartpeppar

BEREDNING:

1. Skär brödet i små tärningar och rosta dem under omrörning i torr stekpanna.

2. Halvera fikonen och doppa snittytan i lite socker. Stek dem i smör

så att snittytan får aningen färg.

3. Koka pastan enligt paketets anvisningar.

4. Stek salvian i lite smör tills den blir genomskinlig.

5. Lägg upp osten på varma tallrikar. Fördela pasta med fikonen runt om. Toppa med brödkrutonger och salviablad. Servera med riven parmesanost och lite grovmalen svartpeppar på toppen. Ringla ev lite olivolja över.

Tips!

Ett glas rött vin smakar gott till. Ett förslag är Monlusso Barbera från det italienska området Pimonte. Finns på box, nr 2388, för 243 kr.

Tillagningstid: 30 minuter

AV JAN-ERIK HAGBOHM

FOTO PETER KAM

Detta recept publicerades ursprungligen i Femina nr 08/2017.