Det bästa sättet att tina kräftor är att låta det ta tid.

Om du ska tina frysta kräftor gör du klokt i att låta det ta lite tid. Lägg gärna förpackningen i kylen 1-2 dygn innan dagen då kräftskivan äger rum. Låt kräftorna stå i kylen fram tills de ska serveras.

Om du vill tina kräftor snabbt

Om du glömmer att lägga kräftorna i kylskåpet kan det fungera att snabba på processen med att tina dem genom att ha dem framme i rumstemperatur i ungefär 12-16 timmar. Råkar kräftskivan infalla med sommarens varmaste dag är det dock inte att rekommendera.

Om du har ett badkar eller ett större kärl kan du lägga kräftpaketen i kallt eller ljummet vatten några timmar. Använd dock aldrig mikrons avfrostningsprogram då det riskerar att förstöra kräftornas goda smak.

Text: Malin Perlheden

Bild: Shutterstock

Artikeln publicerades först på Allers.

Fynda snyggaste uppläggningsfatet till kräftskivan från oss!

Det vackra uppläggningsfatet i keramik mäter ca 30 x 40 cm och är helt perfekt för kräftskivan!

Bara tre dagars leverans! Beställ det här!

Mest läst