Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hur tinar man kräftor?

07 jul, 2017 
AvMalin Perlheden
Hur du tinar kräftor har stor påverkan på hur smaken blir när du serverar dem! Så här gör du enligt konstens alla regler.
Annons

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Det bästa sättet att tina kräftor är att låta det ta tid.

Om du ska tina frysta kräftor gör du klokt i att låta det ta lite tid. Lägg gärna förpackningen i kylen 1-2 dygn innan dagen då kräftskivan äger rum. Låt kräftorna stå i kylen fram tills de ska serveras.

Om du vill tina kräftor snabbt

Om du glömmer att lägga kräftorna i kylskåpet kan det fungera att snabba på processen med att tina dem genom att ha dem framme i rumstemperatur i ungefär 12-16 timmar. Råkar kräftskivan infalla med sommarens varmaste dag är det dock inte att rekommendera.

Om du har ett badkar eller ett större kärl kan du lägga kräftpaketen i kallt eller ljummet vatten några timmar. Använd dock aldrig mikrons avfrostningsprogram då det riskerar att förstöra kräftornas goda smak.

Text: Malin Perlheden

Bild: Shutterstock

Artikeln publicerades först på Allers.

Det vackra uppläggningsfatet i keramik mäter ca 30 x 40 cm och är helt perfekt för kräftskivan!

Annons