Trailer: Femina möter Tina Nordström
0:18

Efter reklamen: Trailer: Femina möter Tina Nordström

(0:18)

Slå på ljud

1 Ärlig italienare

Montepulciano d’Abruzzo, 2020

Montepulciano d´Abruzzo, 2020.

Smakrikt vin från Italien.

Italien, Abruzzo

Nr: 2337

Pris: 77:-

Ett vin utan krusiduller. Lätt med en påtaglig syra, doftar örtigt med en liten hint av ­kryddpeppar. Druvan är 100 % ­montepulciano, en vanlig druva i Italiens södra regioner. Den behöver sol och värme för att mogna bra, och vi befinner oss i Abruzzo, inte långt från Rom. Producenten levererar alltid stabilt och bra, är väl ansedd och en jag gärna återkommer till. Detta är ett perfekt snacks­vin. Lite kallskuret och ett glas ­montepuliciano, det blir trevligt.

2 Självklar Spanjor

Bikandi Ecologico Crianza, 2018

Bikandi Ecologico Crianza, 2018.

På den egna vingården jobbar man tillsammans med naturen.

Spanien, Rioja

Nr: 2794

Pris: 99:-

Den här familjen älskar vin så mycket att de köpte en egen vingård 1985. Innan dess var man enbart i byggbranschen. Nu är man i båda, med hela sitt hjärta. Och det känns i detta vin. På den egna vingården jobbar man i samklang med naturen och producerar denna klassiska ekologiska Rioja. Det är 100 % tempranillo – druvan som smakar och doftar av sin region. Jag förnimmer plommon i doften och ett litet saltstänk i eftersmaken.

3 Portugisisk lätthet

Palaios Escolha, 2020

Palaios Escolha, 2020.

Ett vin som sprider portugisisk vänlighet.

Portugal, Vinho Verde

Nr: 2614

Pris: 99:-

Alla som varit i Portugal och lärt sig uppskatta vinho verde i dess lätthet och enkelhet blir glada när det dyker upp nya i sortimentet. Detta är ett sådant vin, som sprider portugisisk vänlighet. Det tar dig direkt till Portugal och har vinho verdes lätthet i hela sin personlighet. Friskt och uppiggande med mycket citrus och mineraltoner.

Så lyckas du med en klassisk Bœuf bourgignon och andra grytor

4 Österrikisk krydda

Steinschaden Grüner Veltliner, 2020

Steinschaden Grüner Veltliner, 2020.

Detta prisvänliga vin har fått ny förpackning och årgång.

Österrike, Niederösterreich, Kamptal DAC

Nr: 4320

Pris: 84:-

Det här lilla fyndet har fått ny förpackning och årgång. Vinter kommer från distriktet Kamptal, Österrikes tredje största ­vindistrikt. Här dominerar den lands­unika druvan grüner ­veltliner. De tre bokstäverna, DAC, är en ursprungsbeteckning som talar om att de enda godkända druvorna är grüner veltliner eller riesling. Snyggt vin med rätt friskhet och det ­delikata stänket av vitpeppar, i snygg ny design, till snyggt pris!

Mest läst