Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

4 fantastiska viner under hundralappen

18 feb, 2022 
AvÅsa Liliegren
Min standardprisnivå när det kommer till viner har tenderat att ticka uppåt. Nu har jag fokuserat på att vaska fram bra husviner som inte kostar mer än hundra kronor.
Annons
Trailer: Femina möter Tina NordströmBrand logo
Trailer: Femina möter Tina Nordström

1 Ärlig italienare

Montepulciano d’Abruzzo, 2020

Montepulciano d´Abruzzo, 2020.
Smakrikt vin från Italien.

Italien, Abruzzo

Nr: 2337

Pris: 77:-

Ett vin utan krusiduller. Lätt med en påtaglig syra, doftar örtigt med en liten hint av ­kryddpeppar. Druvan är 100 % ­montepulciano, en vanlig druva i Italiens södra regioner. Den behöver sol och värme för att mogna bra, och vi befinner oss i Abruzzo, inte långt från Rom. Producenten levererar alltid stabilt och bra, är väl ansedd och en jag gärna återkommer till. Detta är ett perfekt snacks­vin. Lite kallskuret och ett glas ­montepuliciano, det blir trevligt.

Annons

2 Självklar Spanjor

Bikandi Ecologico Crianza, 2018

Bikandi Ecologico Crianza, 2018.
På den egna vingården jobbar man tillsammans med naturen.

Spanien, Rioja

Nr: 2794

Pris: 99:-

Den här familjen älskar vin så mycket att de köpte en egen vingård 1985. Innan dess var man enbart i byggbranschen. Nu är man i båda, med hela sitt hjärta. Och det känns i detta vin. På den egna vingården jobbar man i samklang med naturen och producerar denna klassiska ekologiska Rioja. Det är 100 % tempranillo – druvan som smakar och doftar av sin region. Jag förnimmer plommon i doften och ett litet saltstänk i eftersmaken.

Annons

3 Portugisisk lätthet

Palaios Escolha, 2020

Palaios Escolha, 2020.
Ett vin som sprider portugisisk vänlighet.

Portugal, Vinho Verde

Nr: 2614

Pris: 99:-

Alla som varit i Portugal och lärt sig uppskatta vinho verde i dess lätthet och enkelhet blir glada när det dyker upp nya i sortimentet. Detta är ett sådant vin, som sprider portugisisk vänlighet. Det tar dig direkt till Portugal och har vinho verdes lätthet i hela sin personlighet. Friskt och uppiggande med mycket citrus och mineraltoner.

4 Österrikisk krydda

Steinschaden Grüner Veltliner, 2020

Annons
Steinschaden Grüner Veltliner, 2020.
Detta prisvänliga vin har fått ny förpackning och årgång.

Österrike, Niederösterreich, Kamptal DAC

Nr: 4320

Pris: 84:-

Det här lilla fyndet har fått ny förpackning och årgång. Vinter kommer från distriktet Kamptal, Österrikes tredje största ­vindistrikt. Här dominerar den lands­unika druvan grüner ­veltliner. De tre bokstäverna, DAC, är en ursprungsbeteckning som talar om att de enda godkända druvorna är grüner veltliner eller riesling. Snyggt vin med rätt friskhet och det ­delikata stänket av vitpeppar, i snygg ny design, till snyggt pris!

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons