Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Årets 4 stora vintrender - chefredaktörens tips!

03 feb, 2022 
AvÅsa Liliegren
Här är årets vintrender! Vi spår i vindruvor och ser att vi kommer att dricka naturligt, bryta mot traditioner och gå över gränser. Det blir ett spännande vinår.
Annons
IQ:s vd: ”Högutbildade kvinnor dricker mer”Brand logo
IQ:s vd: ”Högutbildade kvinnor dricker mer”

Närodlat

Gott närodlat vin, Chit-Chat Chenin 2020.
Närodlat vin som tillverkas i Sverige.

Chit-Chat Chenin 2020

Annons

Ursprung: EU

Nr: 36343

Pris: 169:-

Närodlat när det kommer till vin är inte det lättaste i Sverige, men det finns. Fast man får rucka på begreppet odlat. Druvorna är importerade men vinet tillverkas i Sverige. Wine Mechanics är ett ställe med den rätta airen: ungt, coolt, gräns­överskridande och ekologiskt såklart. Deras viner finns främst på hyllorna i Göteborgstrakten, men går alltid att beställa till ett Systembolag nära dig. Wine Mechanics är också som en destination i sig. Du kan besöka dem för en provning eller varför inte testa deras krog?

500-årig historia

Philipponnat firar 500 år 2022.
Champagnehuset Philipponnat firar 500 år 2022 och med detta släpps ett extra torrt rosé till våren.

Philipponnat

Annons

Cuvée 1522 Rosé Premier Cru Extra Brut 2012

Champagne

Champagnehuset Philipponnat fyller 500 år 2022. Som en hyllning kommer en extra torr rosé att släppas under våren, så håll utkik! Den finns ännu inte i Systembolagets sortiment, men är troligen väl värd att spana efter. Min spådom är att här kommer vi att ha något riktig härligt på flaska. Jag är ett stort fan av husets standardchampagne och lite kulör på bubblorna är definitivt en bubblare som kommer att fortsätta i år.

Gränslöst

Veganskt gott vin, Children of the revolution, Pinot Noir 2021.
Otraditionellt vin som är veganskt, Children of the revolution, Pinot Noir 2021.

Children of the revolution, Pinot Noir, 2021

Annons

Ursprung: Australien

Nr: 2591

Pris: 95:-

Hos Fourth Wave Wine är innovation och hantverk ledorden. Sex vingårdar samarbetar över gränserna i Australien, Nya Zeeland, Frankrike, Italien, Spanien och Argentina. Med smart gemensam marknadsföring, snygga etiketter och coola produktnamn känns det ungt och otraditionellt i den väldigt traditionstyngda vinvärlden. Children of the revolution är ett passande namn på en produkt härifrån. Det är veganskt, med endast 11,5 % alkohol, också det ett tidstecken.

Dyr design

Lyxig design på vinet Tancredi Dolce & Gabbana 2017.
Dolce & Gabbana har satt sin lyxiga design på vinet från Donnafugata.

Tancredi Dolce & Gabbana, 2017

Annons

Ursprung: Italien, Sicilien

Nr: 54909

Pris: 399:-

Vi har sett konstnärers målningar pryda vinetiketter, men jag har inte tidigare sett ett modehus sätta sin design på ett vin.

2022 bjuder på ett nyskapande samarbete mellan vinhuset Donnafugata och modehuset Dolce & Gabbana. De delar ursprung, Sicilien, och kärleken till romanen Leoparden av Tomasi di Lampedusa. Vinets namn Tancredi är taget ur boken. Vi hoppas att innehållet motsvarar förpackningen. Kommer att finnas som beställningsvara från mitten av januari.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons