Kall tomatsoppa och kycklingsallad

Pastasallad med ugnsbakade grönsaker

Lika god varm som kall eller ljummen.

All over press

Pastasallad med ugnsbakade grönsaker

(1 person)

100 g pasta

1 röd paprika

½ zucchini

olivolja

salt

1 vitlöksklyfta

1 näve cashewnötter

70 g fetaost

persilja

Gör så här:

1. Värm ugnen till 200°.

2. Koka pastan enligt paketets anvisningar.

3. Skär paprika och zucchini i mindre bitar och lägg ut dem i en ugnsfast form. Ringla lite olivolja över, salta och pressa vitlöken över. Ställ in i den varma ugnen och baka i cirka 30 minuter.

4. Grovhacka nötterna och rosta dem i en torr panna på spisen.

5. Blanda pastan med grönsaker, nötter och fetaost i bitar. Toppa med hackad persilja.

Tips!

Gillar du nötter så ta med en liten näve extra. Perfekt som mellanmål.

Clubsandwich

Dressingen räcker till 4 mackor men är god till allt från skinkmackan till stekt fisk.

All over press

Clubsandwich

(1 person)

1 stekt kycklingfilé

2–3 skivor bacon

2 rostbröd

några blad isbergssallad

1–2 soltorkade tomater

Currydressing:

½ gul lök

1 tsk rapsolja

1 msk curry

½ tsk stött spiskummin

1 tsk flytande honung

3 msk tjock grekisk yoghurt

2 msk god majonnäs

Gör så här:

1. Skär kycklingfilén i skivor.

2. Stek baconskivorna. Låt rinna av på hushållspapper.

3. Skala och finhacka löken. Stek löken i olja tillsammans med curry och spiskummin i 1 minut. Tillsätt honung. Låt svalna i en skål. Rör ner yoghurt och majonnäs.

4. Rosta bröden. Bred på lite dressing. Lägg på salladsblad, soltorkade tomater, kycklingskivor och bacon. Lägg på den andra brödskivan som ett lock.

Tips!

Lika god nygjord som i matlådan dagen efter.

Kall tomatsoppa

Blir det soppa över kan den utan problem sparas till nästa dag.

All over press

Kall tomatsoppa

(1 person)

1 burk finkrossade tomater, gärna Polpa från Mutti à 400 g

1 tomat i bitar

½ grön paprika, urkärnad

¼ gurka i bitar

1 tsk finhackad röd chili

färska basilikablad

½ liten vitlöksklyfta, pressad

2 droppar tabasco

1 tsk olivolja

saft av ½–1 lime

salt och nymald svartpeppar

Till servering:

1 hårdkokt ägg, skalat och delat

1 skiva rågbröd

Gör så här:

1. Kör de finkrossade tomaterna med tomatbitar, paprika, gurka, chili, några basilikablad och vitlök i mixer. Smaka av med tabasco, olivolja, limesaft, salt och peppar. Låt gärna soppan stå och dra i kylen över natten.

2. Njut soppan kall tillsammans med det kokta ägget och en skiva bröd, gärna rostat.

Tips!

Perfekt lunch de dagar man inte vill äta så mycket.

Potatismacka

Blev det kokt potatis över? Perfekt då kan du göra en superläcker och matig lunchmacka.

All over press

Potatismacka

(1 person)

100 g kokt, kall potatis

2 skivor bacon

Dragonmajonäs:

1 liten kruka färsk dragon

2 äggulor

1 tsk dijonsenap

2 tsk äppelcidervinäger

¼ tsk salt

1 dl rapsolja

citronsaft efter smak

salt och nymald svartpeppar

Kesoröra:

1 msk gräslök

2–3 msk keso

lite färskpressad citronsaft

Till servering:

1 skiva rågbröd

1 msk hackad rödlök

Gör så här:

1. Skiva den kokta potatisen. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.

2. Dra loss bladen på dragonen, cirka 10 st.

3. Se till så att alla ingredienserna till majonnäsen har rumstemperatur. Blanda äggulor, senap, vinäger, salt och dragonblad i ett glas. Mixa samman med en stavmixer. Tillsätt oljan droppvis under fortsatt mixning till en blank fin majonnäs. Smaka av med några droppar citronsaft, salt och peppar.

4. Hacka gräslöken och blanda med keso och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

5. Dela brödskivan. Bred på kesoröran. Fördela potatisskivor och bacon ovanpå. Toppa med en klick majonnäs och strö över hackad rödlök och gärna lite mer hackad gräslök.

Tips!

Majonnäsen är väl tilltagen och räcker i praktiken till fyra personer.

Kycklingsallad

Så fräscht, så enkelt och så gott. Det här skulle man kunna äta varje dag.

All over press

Kycklingsallad

(1 person)

1 stekt kycklingfilé, skinnfri och skivad

1 röd grapefrukt i skinnfria klyftor

¼ spetskål, strimlad

1 msk japansk soja

1 tsk sesamolja

blad av färsk bladpersilja eller koriander

salt och peppar

Gör så här:

1. Blanda kyckling, grapefrukt och kål.

2. Blanda soja, olja och koriander eller persilja. Häll det över salladen och smaka av med salt och peppar.

Tips!

Utan onödiga kalorier.

Utvald läsning

Femina