Det är inte bara runt påsk som äggen har sin storhetstid! Vi får i oss ägg i alla möjliga former, men populärast är att förtära dem i dessa 5 varianter, enligt branschorganisationen Svenska ägg.

1. Kokt

Mer än hälften, 57 %, av alla svenskar föredrar sina ägg kokta.

2. Stekt

På en klar andraplats kommer det stekta ägget! Till pyttipanna eller en engelsk frukost spelar inte så stor roll för de 22 % som föredrar sina ägg i den här formen.

3. Som äggröra

Standard på hotellfrukosten och ett måste på varje helgbuffé med aktning! 11 % av svenskarna har äggröran som sina favoriter.

Läs även 7 anledningar att äta ägg dagligen

4. Som omelett

Den perfekta snabbmaten! Lättlagad och går att variera nästintill i det oändliga. 6 % av svenskarna föredrar sina ägg i den här matiga formen.

Läs även Grönsaksomelett med rostad spickeskinka

5. Pocherat

Inte lätt – men gott! Kanske är det den lite besvärliga tillagningen som gör att bara 1 % av svenskarna anger de pocherade äggen som sina favoriter.

Läs även Recept: Ugnsbakade ägg

Text: Malin Perlheden på allers.se
Källa: Branschorganisationen Svenska ägg
Bild: Shutterstock