6 tips – så kan du använda plastfolie

1. Förhindra att schampo-flaskorna läcker

Att packa schampo och balsam med på resan är alltid förknippat med ett visst risktagande. Vi har väl alla varit med om att flaskorna har läckt och lämnat ett kladdigt spår på alla andra produkter…

Slipp problemet genom att sätta en bit plastfolie över öppningen på förpackningen innan du stänger den, på så sätt kan du vara säker på att du har dubbelt skydd mot läckage under resan.

2. Slipp frysskador!

Det är lika tråkigt varje gång man tar fram glassen och upptäcker att den är täckt med en massa frost. Nästa gång du fryser in glass kan du placera lite plastfolie tätt mot glassen. Det här tricket skyddar glassen och håller den fräsch och god betydligt längre! 

3. Kontrollera mognaden

Frukt är sällan så där perfekt mogen som vi vill ha den. Dessutom, när en frukt börjar mogna snabbas processen på för andra frukter i dess närhet. Detta beror på att frukt som till exempel bananer och äpplen avger en gas som snabbar på mognaden hos frukter runtomkring dem.

Om en frukt i skålen börjar bli mogen, kan du svepa in den i plastfolie för att förhindra att resterande frukter mognar snabbare än du hinner med att äta dem. Dessutom, om du sveper plastfolie runt bananklasens lilla stam, så saktar du automatiskt ner mognadsprocessen.

Du kan också använda plastfolien precis tvärtom. Om du vill att frukten ska mogna snabbare; lägg en mogen frukt i en skål tillsammans med frukter som du vill ska bli lite mjukare. Svep plastfolie över öppningen för att få full effekt av gasen som bildad. 

4. Få vinet att smaka bra igen

Smakar vinet konstigt för att du har korkat igen det sedan sist du drack? Ingen fara, du få tillbaka vinets goda, ursprungliga smak genom att använda lite plastfolie. Gör så här: Lägg plastfolie i en karaff, häll i vinet och rör om en stund. Plastfolien kommer absorbera kemikalierna som gör att vinet smakar konstigt!

5. Håll målarfärgen fräsch

Målarprojekt är sällan något vi gör över en dag och istället för att lägga tid på att rengöra borstarna varje gång du använt dem kan du svepa in dem i lite plastfolie. På så sätt förhindrar du att färgen torkar och du kan använda borsten igen nästa dag utan att behöva slita med att göra den ren. 

6. Pochera ett ägg PERFEKT

Vi vet, att pochera ägg är svårt och de blir sällan så fina som de ser ut på bilderna i recepten. Du kan faktiskt få ett perfekt resultat om du lägger lite plastfolie i en liten ugnsfast form, smörjer med smör och knäcker ägget ner i skålen och snör ihop sidorna för att få en förpackning till ägget. Stoppa den därefter i sjudande vatten i ungefär fem minuter. Ta-da, nu har du ett perfekt pocherat ägg!

Källa: TipHero

Text: Malin Perlheden, från Allers.se

Bild: Shutterstock