Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

8 veganska mellanmål – bloggarnas bästa recept!

22 feb, 2017 
AvFemina
Tryter mellanmålsinspirationen? Här kommer Feminas matbloggares bästa sunda mellisrecept!
Annons

Ett matigt mellanmål är bästa sättet att undvika eftermiddagssvackan och få ny energi. Skippa onödiga sötsaker som bara gör dig tröttare i längden – här är 8 läckra recept på läckra mellanmål med bra näringsinnehåll.

rawbollar notbollar dadelbollar

Söta och knapriga nötbollar är ett läckert mellanmål för dig som framför allt är lite sötsugen, men vill undvika fikabrödsfällan på eftermiddagen. Ta med några av dessa goda och energigivande dadelbollar till jobbet i en liten burk eller njut av dem till helgfikat – nyttigast (och veganska!) blir de förstås om du väljer alternativet med kokosolja i receptet.

Annons
valnotsmoothie

Nyttig milkshake? Låter det för bra för att vara sant har du inte testat Det gröna skafferiets sunda och goda valnötsmilkshake, som får sin sötma från banan och vanilj. Drycken både mättar och släcker törst – samtidigt som den känns oerhört lyxig att slörpa i sig. Testa redan idag!

mangosorbet utan socker

Mycket enklare (eller godare!) än så här blir det inte! Det enda du behöver är mango, vatten – och eventuellt någon smarrig topping.

Annons
appelskivor med jordnotssmor

Har du inte testat kombinationen äpplen + jordnötssmör ännu är det hög tid! Evelinas ekologiska tipsar även om goda saker du kan toppa skivorna med – och ja, mörk choklad är en av dem!

lchf grot

Snabbt och enkelt när man vill ha något varmt till mellis – gröt med smak av mandel och kokos. Detta recept är perfekt för dig som äter LCHF eller bara vill hålla nere på kolhydraterna.

Annons
chiapudding med kokosmjolk

Chiafröet är ett riktigt superfrö som är supergott att göra pudding på. Detta mellanmålsrecept gör du med fördel dagen innan – så har du sedan ett nyttigt mellanmål att ta till när suget sätter in.

gurkmeja-notter
Annons

Mer av ett snacks än ett mellanmål egentligen, men enkelt att ta med dig och perfekt att stoppa i munnen när du är sugen på något salt och knaprigt. Gurkmeja är dessutom en av de mest hypade superfood-ingredienserna just nu, då kryddan verkar inflammationshämmande och immunförsvarsstärkande. Testa även receptet på hälsodrycken Golden milk!

avocadobowl

Krämigt, gott och nyttigt – avokadosmoothie i en skål måste testas! Du väljer själv vilken typ av mjölk du vill använda i – vilket gör att den är enkel att njuta som ett veganskt mellanmål.

Läs även:

Annons