Bild tagen med iPhone för Instagram/Sockerrus

Bild tagen med iPhone för Instagram/Sockerrus

Brunch

Brunch är mitt absoluta favoritmål. Jag tycker det är så himla mysigt att kunna sitta och äta matigare frukost. Brunchen får gärna ätas lite sent också, samt i goda vänners lag, då blir den nämligen som allra bäst. När det var dags för mig och min man att fira vår tvååriga bröllopsdag bjöd vi in våra vänner på en underbart härlig brunch. Det blev en riktig succé och något jag hoppas vi gör om även nästa gång.

Något som jag tycker måste finnas med på en brunch är pannkakor, gärna då amerikanska pannkakor. Här är ett underbart gott recept på bananpannkakor som jag fyllt med nutella och sedan toppat med toasted marshmallows och blåbär – Perfekt att göra till helgen! Vill du ha en lite nyttigare variant så kan du fylla den med mosade blåbär och toppa med skivade bananer och några blåbär.

Amerikanska bananpannkakor

Receptet ger ca 8 stycken pannkakor á 10-12cm

Pannkakor:
    • 3,5 dl mjöl
    • 2 msk socker
    • 2,5 tsk bakpulver
    • 0,25 tsk salt
    • 1 stor mosad banan
    • 2,25 dl mjölk
    • 2 ägg
    • 0,5 tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
    • Matfett (smör eller olja) till stekning
Dekorationen & Fyllningen
  • Nutella
  • Marshmallows
  • Blåbär

Gör så här

Pannkakorna:
    1. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en skål.
    2. Blanda mosad banan, mjölk, ägg och vanilj i en större skål.
    3. Med hjälp av en slev blandar du ihop de två olika skålarna. Smeten behöver inte bli slät utan det ska vara lite klumpar i den.
    4. Häll lite smet i en stekpanna (det ska vara ca 0,75dl smet per pannkaka) och stek pannkakan gyllenbrun på båda sidor. Låt svalna något innan du brer på Nutella.
Så här monterar du pannkakstårtan:
  1. Bred på varje pannkaka lite (eller mycket) Nutella. För att lättare kunna bre ut Nutellan på pannkakorna så kan du micra den en liten stund.
  2. Lägg pannkakorna på varandra och avsluta med marhsmallows (som du bränner) och blåbär efter tycke och smak.
  3. Ät den gärna när den fortfarande är lite varm. Går även utmärkt att värma lite i micron ifall den hinner svalna innan den ska förtäras.

Lycka till!

Jag avslutar med en bild på en pannkakstårta jag gjorde till min dotters födelsedagsfrukost förra året. Behöver jag nämna ett den blev väldigt uppskattad? 😉

Ha en toppendag!

Kram, Lisa