Trendar: NostalgiI rampljusetBUP-upproretLivsstilLivsberättelserMitt liv

Årets äggrätt 2017 är utsedd – här är receptet!

06 sep, 2017 
AvRose-Marie Söderlund
I lördags gick finalen av Årets Äggrätt 2017 av stapeln på PS Matsal i Stockholm. Vinnaren blev Morteza Pourdanandeh med sitt kryddstekta ägg med hummus och rostade kikärtor.
Annons

Under sommaren har svenska folket haft chansen att nominera sina bästa äggrätter på Instagram genom att tagga sitt recept med #åretsäggrätt. Av fem finalister utsågs fyra rätter av juryn och en av svenska folket.

Juryn bestod av kocken Andreas Hedlund från Eggs Inc, matbloggaren Zeina Mourtada från Zeinas Kitchen och hälsoinspiratören Fanny Lindkvist från Lesscarbs.se.

Efter hård konkurrens blev vinnaren till slut Morteza Pourdanandeh från @cravingsstockholm. Rätten kallar han för ”za’atar-stekt ägg med hummus och berbere-rostade kikärtor”.

– Jag älskar ägg och det tror jag att alla som känner mig, eller följer mitt konto, vet, säger Morteza.

Motivering:

”Rätten är väldigt vacker för ögat, den har många användningsområden, är trendig och en nytänkande, men ändå med en smak av tradition.”

Årets Äggrätt 2017 arrangerades av Svenska Ägg, i samarbete med Eggs Inc och myTaste.

Morteza Pourdanandeh med sin vinnande äggrätt.
Morteza Pourdanandeh med sin vinnande äggrätt.

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

 

Annons