Av Jan-Erik Hagbohm

(4 personer)
4 kycklingfiléer
salt och peppar
färsk oregano
1 pkt bacon
600 g sötpotatis
1 rödlök
olivolja
rivet citronskal
2–3 msk kapris
ca 30 g rucolasallad

Sardellsmör
75 g smör
1 krm rivet citronskal
4 rullade sardeller
1 msk oregano
salt och peppar

Beredning:

Lägg ut filéerna på arbetsbänken och salta och peppra. Lägg några kvistar oregano på varje filé. Vira in varje filé i ett par baconskivor och lägg över i en eldfast form. Skala sötpotatisen och skär den i mindre bitar. Lägg potatisen i en eldfast form tillsammans med klyftad röd­lök. Blanda med olivolja och citronskal. Salta och peppra. Ställ in formarna i 200° varm ugn och stek i ca 25 min. Blanda under tiden smöret med citronskal, finhackade sardeller och finhackad oregano. Smaka av med salt och peppar. Blanda den färdigstekta potatisen med kapris och rucolasallad. Skär upp kycklingen och servera med potatisen och sardellsmöret.