Glutenfria miniäppelpajer

MINIÄPPELPAJER

(6 st)
250 g blandade osaltade nötter, t ex hassel-, mandel- och cashewnötter
2 msk kokossocker
100 g smör
1 1/2 dl bovetemjöl
Fyllning:
3 äpplen
1 msk maizena
3 msk kokossocker + lite extra till toppen
ev 1 tsk kanel eller kardemumma
smält smör till pensling
Till servering:
vaniljglass

Beredning: Mixa nötterna till grovt mjöl. Blanda nötmjölet med kokossocker. Tillsätt smör och hälften av bovetemjölet. Knåda ihop till en deg. Tillsätt resten av bovetet efter hand. Tryck ut degen i formarna. De behöver inte smörjas.

Skala, kärna ur och skiva 2 äpplen tunt. Halvera skivorna och lägg i en skål med maizena. Vänd runt och smaksätt med kokossocker och kanel eller kardemumma. Fyll formarna med äppelskivor. Skiva resterande äpple och toppa varje paj med en äppelskiva som penslats med smör. Ställ in 175° varm ugn och grädda i ca 15 min. Låt pajerna svalna en stund. Toppa med kokossocker och servera tillsammans med vaniljglass.

glutenfria äppelpajer

Recept och foto Diana Dontsova

LÄS ALLT OM GLUTENFRIA GODSAKER I NUMMER 11 2015. TIDNINGEN FINNS I BUTIK FRÅN DEN 22 OKTOBER.