Trendar: Nostalgi Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

Bakade tomater med korianderpesto

16 mar, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(4 personer)
1⁄2 kg mogna mindre
plommontomater

Korianderpesto
1 stor knippa färsk koriander
1 cm färsk ingefära
100 g pinjenötter
1⁄2 röd chilifrukt
1–2 msk sesamolja
salt

Beredning:

Kör alla ingredienserna till peston i en mixer. Smaka av med salt.

Halvera tomaterna och ställ ut dem på en bakpappersklädd plåt. Lägg ca 1 tsk pesto i varje halva. Ställ in i 150° varm ugn, gärna varmluftsugn, och baka i 40–60 min. Tomaterna ska vara lite torra utanpå men fortfarande saftiga i mitten när de är klara.

Annons