Fikafavoriten från Göteborgs kex – Ballerina – fortsätter att uppdatera sig och leverera nya påhittiga smaker. Under de senaste åren har vi fått se det klassiska kexet, som består av mörkare botten och ljusare topp, smaksättas med allt från kanelbulle till apelsinchoklad.

Det senaste tillskottet i kakhyllan är Ballerina peanut, ett klassiskt kex med fyllning som smakar jordnöt. Med andra ord – en perfekt fikafavorit för dig som både gillar smaken av kakor och nötter.

Ballerina peanut ska redan ha kommit in i vissa butiker, däribland Coop och Ica.

singoalla kokos ananas

Ytterligare en nyhet från Göteborgs kex är Singoalla ananas och kokos, en somrig smak som för tankarna till tropiskt klimat, vajande palmer och böljande hav.

Ballerinafyllning finns också på tub

Är du en av dem som har för vana att dela på ditt ballerinakex och äta upp bottenhalvan med kräm på först av allt? Då kan kexbageriets eminenta lösning – fyllning på tub – vara något för dig.

Nyheten kom i februari i år, och idén växte fram efter att Göteborgs kex förstått att deras konsumenter helst av allt ser mer av den krämiga nougatfyllningen på sina klassiska kex.

”Genom våra konsumentundersökningar har vi förstått att många vill ha ännu mer god fyllning i Ballerina-kakan. Därför har vi nu ökat fyllningen i kakan med 25 procent. För den som inte tycker att det är nog finns fyllningen nu även på tub”, sa de i ett uttalande i samband med lanseringen.

LÄS MER:  

Maxa Ballerinakexen med extra fyllning på tub

Marabous nya smak får oss att längta efter sommaren

16 smaker som du antingen älskar eller hatar