Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Chokladcookies med glass

16 mar, 2012 
AvLotta Hansson
Annons

Av Linnea Press

Jättegoda naturella till en kopp te och fantastiskt läckra om man lägger dem två och två med en klick vaniljglass emellan.

(16 st)
350 g mörk choklad i små bitar
225 g osaltat smör
3 små ägg
4 1⁄2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl finhackade valnötter

Till servering
god vaniljglass

Beredning:

Smält chokladbitar och smör på svag värme. Låt svalna till rumstemperatur. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner vaniljsockret och tillsätt chokladmassan, lite i taget, under fortsatt vispning. Blanda mjöl, salt och bakpulver och rör ner det i smeten. Vänd ner nötterna. Forma degen till msk-stora kulor. Lägg ut 6 kulor åt gången med ca 5 cm mellanrum på en bakpappersklädd plåt. Pressa ut kulorna med hjälp av botten på ett dricksglas doppat i kallt vatten. Grädda mitt i 180° varm ugn i ca 16 min eller tills kakornas ovandel börjar spricka lite. Låt svalna på galler.

Annons